Traian Băsescu dezvăluie ce regret are la final de mandat

Președintele Traian Băsescu a mărturisit, miercuri seară, în prima declarație oficială după alegerile prezidențiale, ce regret are legat de cei 10 ani de mandat la Cotroceni.

"Salut atât iniţiativa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, cât şi iniţiativa prim-ministrului Victor Ponta, de a accelera procesele care s-au derulat în Parlament cu privire la respingerea legii amnistiei şi graţierii şi cu privire la răspunsul pozitiv la solicitările DNA cu privire la anchetarea unor foşti miniştri sau arestarea sau percheziţiile pentru unii membri ai Parlamentului.

Vă asigur că, dacă acest lucru s-ar fi produs în mod consecvent, ori de câte ori instituţiile abilitate au solicitat, au avut astfel de solicitări, România ar fi fost în spaţiul Schengen. Mă bucur mult că, în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci legea este stăpânul lor şi că nu se pot aşeza deasupra legii doar pentru că sunt parlamentari.

Este, dacă vreţi, un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în cei 10 ani de mandat cât de important este să nu blocheze justiţia. Dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Sper că, de acum înainte, vor fi consecvenţi pe astfel de probleme şi că vor crea partenerilor noştri convingerea că nu a fost doar o întâmplare de teama votului popular din 16 noiembrie, ci că au înţeles faptul că Parlamentul şi parlamentarii nu se află deasupra legii şi că şi un membru al Parlamentului trebuie să răspundă, cum răspunde orice cetăţean, atunci când este vorba de legea penală sau de legi care ţin de administraţie, cum ar fi legea care tratează problematica incompatibilităţilor", a precizat Traian Băsescu, în declarația de presă de la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel