Top 6 practici religioase bizare

religii
religii

Cele mai neobișnuite obiceiuri care, chiar dacă pot exista de mii de ani și au ajuns o obișnuință, rămân la fel de scandaloase pentru restul lumii, relatează The Telegraph.

1.Îmbrăcămintea ritualică mormonă. În anumite culte mormone, îmbrăcămintea ritualică este un fel de lenjerie intimă pe care adulții o îmbracă spre a lua parte la ceremonia de ungere a lor în această religie. Membrii le consideră sacre și pot fi adesea deranjați de faptul că se vorbește despre aceste obiecte de îmbrăcăminte în public. Activiștii anti-mormoni au făcut poze acestor haine care prezintă simboluri sacre pentru religie. Se pare că pe aceste obiecte de îmbracaminte s-ar afla și simboluri francmasonice precum compasul și pătratul, avand în vedere că și creatorul credinței mormone a fost inițiat francmason înainte de a fi uns în religia sa nouă.

2.Măsuratorul scientologic. Un E Meter, așa cum este numit acest dispozitiv, a fost inventat de Biserica Scientologică și este utilizat pentru antrenarea membrilor în vederea înțelegerii spirituale. Auditorii folosesc acest aparat de măsurare care constă într-o pereche de electrozi cilindrici conectați la un metronom lipiți de tâmplele celui intervievat de auditor. Acestuia i se pun întrebări și se verifică mișcările acelor de pe aparatul de măsurat. Mișcările diferite de ace au propriile descrieri și însemne pe care auditorii mai apoi le analizează.

3.Exorcismul. Această ceremonie are drept scop scoaterea spiritelor rele din persoanele posedate sau locuri posedate. Această practică religioasă are rădăcini adânci în istorie și se practică în special în bisericile Catolice și Ortodoxe. Aceste ceremonii pot fi făcute de preoți care primesc permisiunea episcopului local, putându-se realiza numai după ce o examinare medicală exclude orice formă de boală mentală asupra „posedatului”.

4.Botezul morților din cadrul religiei mormone. Această practică religioasă ciudată are loc încă din 1840 și constă în botezarea unei persoane vii în locul uneia decedate, corpul persoanei vii acționând drept medium. Practica poartă și denumirea de botez în templu, pentru că se poate face doar în anumite temple mormone. În cadrul acestor ceremonii, o persoană vie este botezată prin scufundare în apă în numele unei persoane decedate de același sex. Acest obicei are loc pentru că mormonii cred că o persoană trebuie sa fie botezată pentru a putea intra în Împărăția Cerurilor și are un ordin de preoți special în cadrul orânduirii bisericii.

5. Portul sectei Digambar, care aparține jainismului. Călugări dimambarieni nu poartă deloc haine și nu se consideră a fi dezbrăcați, ci cred că poarta mediul înconjurător cu și pe ei. Acest obicei este descris ca o refuzare a îndeplinirii dorințelor corpului de a fi privat și de a se simți confortabil. Doar asceticii digambarieni nu poartă haine însă aceștia purtând cu ei doar o mătură cu pene de păun și o ploscă cu apă. Acest cult are cei mai multi adepți în nordul Indiei.

6.Cultului Martorii lui Iehova care nu acceptă transfuziile de sânge. Oricât de ciudat ar părea că un om poate muri din cauza religiei, acest lucru s-a întâmplat , și nu doar o dată. Asta din cauză că membrii martorilor lui Iehova nu acceptă să li se facă transfuzii de sânge, considerând că încalcă regulile religioase. O doctrină fundamentală a Martorilor lui Iehova introdusă în 1945 în rândul membrilor ordinului spune că aceștia nu au voie să consume, să păstreze sau să facă transfuzii de sange nici dacă există o urgență pentru un asemena act.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel