Top 5 cele mai vândute mașini din lume. Campioana s-a comercializat în peste 1 mil. de exemplare

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Site-ul de specialitate autocar.co.uk a alcătuit lista celor mai bine vândute mașini din lume.

5: Toyota Camry – 673.300

Toyota Camry este un model esențial pentru vânzările uriașe ale Toyota la nivel global, chiar dacă nu atrage atenția în același mod ca Hilux sau RAV4. Camry este o mașină care oferă multor șoferi un transport confortabil și fiabil, fiind considerată în SUA ca o experiență de proprietate fără cusur.

Acesta este motivul pentru care mulți șoferi din SUA și alte piețe aleg din nou Camry, și de ce a vândut 673.300 de unități în 2022, într-o perioadă când rivali ca Ford și GM renunță complet la segmentul sedan. Vânzările au scăzut doar cu 1% față de 2021, dar acest lucru a fost suficient pentru ca Camry să-și piardă statutul de cea mai vândută mașină din Australia în favoarea Tesla Model 3.

4: Honda CR-V – 733.300

Locul al patrulea în clasamentul general al vânzărilor din 2022 este o poziție foarte bună, dar Honda CR-V și versiunea sa Breeze au înregistrat o scădere de 18% a vânzărilor față de cifra din 2021. Doar în SUA, CR-V a pierdut mai mult de 123.000 de vânzări de la ’21 la ’22.

Această scădere enormă în vânzările din SUA reprezintă aproape 17% din scăderea totală a vânzărilor CR-V, ceea ce va fi un mic alin pentru Honda că nu își pierde clienții în toată lumea. Scăderea are de asemenea legătură cu creșterea masivă a vânzărilor Tesla Model Y, pe măsură ce mai mulți cumpărători americani se orientează spre un EV în locul unei mașini cu benzină.

3: Tesla Model Y – 747.500

De la locul 19 în 2021 la locul trei în 2022 este o realizare impresionantă pentru Tesla Model Y. Cererea tot mai mare pentru EV-uri contribuie mult la acest succes, care arată o creștere de 91% a vânzărilor Model Y de la un an la altul.

Un alt factor este că Model Y este mașina potrivită pentru piața actuală, în care cumpărătorii vor SUV-uri, dar fără costurile asociate. Acesta este motivul pentru care Tesla domină acum clasamentele generale ale vânzărilor în multe țări europene.

2: Toyota Corolla – 991.600

Cel mai bine vândut model din toate timpurile își continuă tradiția din anii precedenți, deși pentru al doilea an consecutiv trebuie să cedeze primul loc modelului său frate, RAV4. Chiar și așa, vânzările de aproape un milion îl mențin pe Corolla cu mult înaintea tuturor principalilor săi concurenți și cel mai bine vândut model din multe țări.

Ce va fi mai interesant este dacă Corolla, și versiunea sa sedan Levin, vor reuși să gestioneze scăderea de 10% a vânzărilor din 2022 față de 2021. Cu Tesla Model Y crescând atât de rapid și puternic, Toyota ar putea fi în pericol să-și piardă controlul asupra primelor două locuri din acest top în anii următori.

1: Toyota RAV4 – 1.015.700

Pentru al doilea an la rând, Toyota RAV4 este cea mai bine vândut mașinu din lume și singura care depasește un milion de unitati produse în cele 12 luni ale anului 2022. Este o performanța extraordinară, susținută de cererea continuă pentru SUV-uri de dimensiuni medii în multe dintre cele mai mari piețe din lume.

Totuși, ceea ce va preocupa mai mult Toyota va fi scăderea de 10% a vânzărilor RAV4, și a surorii sale identice Wildlander, în 2022 față de 2021. Acest gând va fi accentuat de saltul uriaș în vânzări făcut de Tesla Model Y, complet electric, care ocupă locul al treilea. Totuși, există o consolare în faptul că RAV4 a rămas liderul categoriei în SUA și în alte câteva piețe cheie în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel