Tolontan, întrebări fără răspuns în scandalul Hexi Pharma

Cătălin Tolontan continuă dezvaluirile legate de Hexi Pharma. Acesta afirmă că sistemul de achiziţii publice a fost trucat în cazul dezinfectanţilor diluaţi. 52 dintre cele 86 de coduri CPV folosite de către Hexi Pharma nu sunt specific pieţei de dezinfectanţi şi nu sunt folosite de ceilalţi competitor. Aşadar, Dan Condrea avea parte de un tratament preferențial, precizează Cătălin Tolontan.

- Este o coincidență că birourile Hexi Pharma, unde se făceau contractele pentru dezinfectanții diluați, sînt într-un bloc al SRI.

- Este "o eroare materială" cum a explicat Registrul Comerțului pentru Hotnews, faptul că, din 2004 și pînă în 1016, firma Hexi Farma, cu "F", nu a apărut în dreptul lui Dan Condrea, deși era a lui!

- Dar ce fel de eroare a statului e aceea că ne comunică în continuare cifre false la dezinfectanți?

- Și cum a fost posibil ca, de peste 10 ani, Hexi Pharma să fi vîndut dezinfectanți diluați falsificînd tot sistemul SEAP fără ca nimeni să observe?! Și celelalte firme au trucat sistemul de achiziții publice.

- Mînă în mînă cu managerii de spital, Condrea a vîndut Thor, Suprasept și celelalte pe SEAP drept "Produse de machiaj", "Aldehidă", "Enzime" și "Antihemoragice".

- Nici asta nu a văzut nimeni? 86 de coduri pe SEAP folosite pentru aceleași contracte și aceleași produse?!

[citeste si]

- Nici măcar Parchetul n-a stabilit corect prejudiciul că n-a știut corect numărul și valoarea contractelor", sunt premisele de la care încep investigația jurnaliștii GSP.

- În dialog cu Gazeta Sporturilor, o organizație care folosește un soft de analiză inteligentă a datelor SEAP dezvăluie minciuna de miliarde de euro din achizițiile publice din România.

- Adevăratele cifre ale afacerii lui Dan Condrea erau mult mai mari decât se arată în documentele făcute publice de Ministerul Sănătăţii. Se pare că cifrele afacerilor tuturor firmelor care distribuiau dezinfectanţi în România erau aproape duble faţă de tabelul dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii.

- Din sursele jurnaliştilor, se pare că valoarea achiziţiilor Al Carina SRL era de aprox 40 de milioane de lei, şi nu de 10, aşa cum se arată în primul document.

- Iar surpriza apare şi în cazul Hexi Pharma, a cărei valoare este acum de 23 de milioane de lei. Şi nu de 7,9, aşa cum se ştia iniţial.

- Diferenţa se pare că vine din codurile CPV folosite de către Dan Condrea pentru livrarea de dezinfectanţi spitalelor din România. Sunt 86 de coduri diferite. Ele au fost folosite de către firmele și spitalele sau unitățile militare sau penitenciarele care au cumpărat acelaşi lucru: dezinfectanţi.

- 2.900 de contracte ar fi câştigat Hexi Pharma conform Agenţiei Digitale (SEAP) în 2011-2015. Dar de fapt, numărul real al contractelor este de 9.000 în aceeaşi perioadă.

l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel