Elena Udrea, replică pentru Cătălin Tolontan: Comparați mere cu pere!

Elena Udrea reacționează în urma unui material publicat de Cătălin Tolontan pe blogul său în care susține că fostul ministru al Dezvoltării și Ion Ariton au dat din banii publici pentru promovarea frunzei la Gala Bute cât a dat Pro TV pe Campionatul European de fotbal. Jurnalistul afirmă că acesta caz este un bun exemplu de proces în care se dezbate efectul și mecanismul abuzului în serviciu.

"Acesta este un comentariu la un articol al domnului Tolontan, pe care am incercat sa il pun pe pagina dansului, dar site-ul nu-mi permite. Asa ca il postez aici, fiind important sa existe si punctul meu de vedere la un subiect care ma priveste si pare de interes si pentru altii.

"Avand toata increderea ca dvs. nu sunteti dintre cei care scriu la comanda si ca nu incercati, cu acest text, sa agitati opinia publica pe ideea ca "dezincriminarea abuzului o scapa pe Udrea!!!"( precizez ca eu nu vreau sa se dezincrimineze, pentru ca toti cei care au facut abuzuri in cazul meu, si al altora, sa plateasca dupa legea pe care au folosit-o), fac cateva precizari utile.

Presupun ca ati fost indus in eroare cu ceea ce v-au spus procurorii "pe surse", pentru ca in acest dosar NU EXISTA NICIO ACUZATIE CA BANI DIN GALA DE BOX S-AR FI INTORS IN PARTID SAU MINISTER! Singura acuzatie este de abuz in serviciu, fara sa se indice in ce consta, care este atributia mea de ministru indeplinita defectuos de mine si, in conditiile in care un ministru nu are fisa postului, nu are atributii referitoare la derularea procedurilor, nimic. De aceea Comisia de la Venetia atrage atentia asupra aberatiei de a acuza un ministru de abuz in serviciu!

Citește și: Elena Udrea, despre Laura Codruța Kovesi: Nu știe DREPT

Doi, toate calculele dvs. se refera la cat costa un post tv sa cumpere dreptul de transmisiune a meciurilor de fotbal. Comparati mere cu pere! Spuneti-ne cat costa un minut de publicitate in cadrul acestor meciuri, pentru ca este cu totul altceva! Apoi, de unde era sa stii dinainte cat dureaza meciul dintre cei doi? De aceea la final s-a platit mai putin decat s-a contractat initial. Trei, meciul nu s-a vazut doar in direct ci si in reluare pe canale tv internationale dintre care imi amintesc Eurosport.

Eu nu ma pricep la astfel de lucruri si toate calculele de rating in cazul Galei de Box au fost facute conform legii de specialistii ministerului, nu de mine, dar pare de bun simt sa fi spus ceea ce ati omis sa spuneti, cu siguranta fara intentie, nu?

Si, ca o concluzie, ca sa stim daca a fost pretul corect ori nu, nu ar trebui sa facem o expertiza? Sa ne bazam doar pe ce ziceti dvs.? Vedeti ca instanta de judecata mi-a respins cererea de expertiza (si poate cereti dvs. sa se faca totusi), asa ca nu vad cum o sa aflam daca a fost plata prea mare sau nu...
Continui sa cred in bunele intentii pe care le aveti de a se afla adevarul in cazul acesta... Ca si in Hexi Pharma, nu?", a scris, joi, pe pagina sa de socializare, Elena Udrea.

Ce spune Tolontan

Reacția politicianei survine în urma publicării pe blogul lui Tolontan a unui material în care vorbește despre dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

"Obișnuiți cu sumele mari furate din buget, aproape că nu mai conștientizăm neverosimilul unei situații simple: o bancă precum ING și un brand mondial ca McDonald's nu-și permit să cheltuiască pe publicitatea TV din România într-un an întreg atît cît a cheltuit Guvernul într-o singură seară din anul 2011 pe promovarea frunzei", susține Tolontan, în opinia căruia acest caz este un bun exemplu de proces în care se dezbate efectul și mecanismul abuzului în serviciu.

Pe 15 iunie, Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta excepția de neconstituționalitate privind incriminarea abuzului în serviciu, excepție ridicată în mai multe dosare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel