Ce ministru primise informări de la SRI privind dezinfectanții Hexi Pharma

Noi informații apar în dosarul Hexi Pharma. SRI i-ar fi transmis, în aprilie 2015, ministrului sănătăţii de atunci, Nicolae Bănicioiu, o informare în care se vorbea cu subiect şi predicat despre Hexi Pharma.

Informarea SRI viza Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca și era printre puținele informări care dădea amănunte cu exactitate despre nereguli privind dezinfectantul Hexi Pharma, scrie realitatea.net.

De altfel, la acea vreme, fostul ministru al sănătății Nicolae Bănicioiu a trimis Corpul de control la spitalul din Cluj-Napoca, însă ulterior nu s-a luat nicio măsură cu privire la acest dezinfectant. În schimb, inspectorii ministeriali au găsit mai multe nereguli în legătură cu modul în care se făcea dezinfecția la spital și în legătură cu modul în care se raportau anumite servicii medicale care, de fapt, nu erau efectuate. S-a transmis către spital și un plan de conformare, însă nu s-a luat nicio măsură cu privire la Hexi Pharma.

La începutul scandalului Hexi Pharma, în aprilie, fostul ministru al sănătății Nicolae Bănicioiu preciza că nu-și amintește să fi primit vreo informare de la SRI care să vizeze în mod deosebit produsul dezinfectant Hexi Pharma.

Serviciul Român de Informaţii a trimis, în şase ani, 21 de informări către parchete, toate legate de nereguli în achiziţii făcute de unităţi medicale. Informările vizau contracte încheiate cu mai multe societaţi comerciale, printre care şi Hexi Pharma.

Bănicioiu a refuzat să răspundă dacă a primit de la SRI informări legate punctual de produsele livrate spitalelor de firma Hexi Pharma, invocând faptul că legea îi interzice să facă public conținutul acestor informații confidențiale de la un serviciu secret, potrivit hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel