Tiangong-1, stația chinezească de 8,5 tone, se prăbușește pe Pământ

Stația Spațială Tiangong-1 se va prăbuși pe Pământ peste câteva săptămâni, experții apreciind că este  imposibil de anticipat zona în care acest modul va re-intra în atmosferă, potrivit The Guardian. Prima stație spațială construită de China cântărește 8,5 tone.

Oamenii de știință spun că  cel mai probabil locul prăbușirii vor fi zone din Europa, SUA, Australia și Noua Zeelandă.

Specialiștii de la Aerospace Corporation estimează că Tiangong-1 va reintra în atmosferă în prima săptămână a lunii aprilie – plus sau minus o săptămână.

La rândul lor, cei de la Agenția Europeană Spațială spun că modulul va ajunge pe Pământ între 24 martie și 19 aprilie.

În 2016, China a recunoscut că a pierdut controlul stației spațiale Tiangong-1 și că nu mai poate să controleze colosul de metal.

În comunicatul celor de la Aerospace se arată că există "o șansă ca o cantitate mică de resturi" ale modulului să reziste la impactul rezultat în urma intrării în atmosferă și să lovească Pănântul.

"Dacă acest lucru se va întâmpla, aceste resturi vor cădea într-o regiune care este de câteva sute de kilometri", mai precizează Aerospace.

De asemenea, agenția precizează că pe stația spațială s-ar putea afla în continuare un combustibil foarte toxic și coroziv, numit "hidrazină".

Astfel, există unele probabilități ca aceste resturi să cadă în nordul Chinei, Orientul Mijlociu, centrul Italiei, nordul Spaniei, statele nordice din SUA, Noua Zeelandă, Tazmania, părți din sudul Americii și sudul Africii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel