EXCLUSIV  Tăriceanu, candidat PSD-ALDE prezidențiale. Rezultatele primului sondaj după anunț

Scutaru Cristina / 04 sep 2018 / 09:19 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Descriere foto: Tăriceanu

Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, în şedinţa CExN de la Neptun, că nu va candida la alegerile prezidenţiale. PSD și ALDE vor avea candidat comun, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. 

În acest context, DC News a lansat un sondaj despre acest subiect, iar rezultatele au arătat astfel:

Varianta Tăriceanu, candidat PSD - ALDE la prezidențiale, este:

Cea mai bună variantă pentru PSD 66,26% (23.968)

O variantă greșită pentru PSD 33,74% (12.205).

Au răspuns 36.173 de persoane, dintre care 66,26%, adică (23.968), consideră că Tăriceanu este cea mai bună variantă PSD pentru prezidențiale.

(w670)


Sondajul este reprezentativ pentru cititorii DC News, un site care s-a opus abuzurilor regimului Băsescu. Avem un public cu o pondere USL mai mare. Așadar, ținând cont că Iohannis nu prea a schimbat discursul față de fostul președinte, iar războiul din 2012 se repetă și astăzi, rezultele sondajului sunt de înțeles. Acest public care a participat la sondaj l-ar fi votat, la vechile alegeri, pe Crin Antonescu, iar acum cel care i-a luat locul este Călin Popescu Tăriceanu. Publicul USL se orientează către noul Antonescu care este, mai degrabă, Tăriceanu.

Teoria votului util

De asemenea, vorbim și despre teoria votului util - oamenii nu vor să-și risipească votul, doresc să meargă cu politicianul pe care îl văd câștigător. Așadar, inclusiv electoratul PSD se gândește că Tăriceanu are mai multe șanse la prezidențiale. 

Politicianul anului 2017

Rezultatul nu este surprinzător ținând cont că, în decembrie 2017, DC News a lansat un alt sondaj cu întrebarea: Cine este politicianul anului, iar răspunsul a fost Călin Popescu Tăriceanu.

De ce este PSD obligat să-l susțină pe Tăriceanu citiți AICI într-un editorial semnat de jurnalistul Val Vâlcu.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25