Țara care pune în vânzare MĂȘTI de PROTECȚIE pentru cetățenii săi. Pot fi spălate de până la 30 DE ORI!

O țară din Europa va pune în vânzare din data de 4 mai, cu o săptămână înainte de începerea măsurilor de relaxare, măşti de protecţie din material textil lavabile destinate întregii populaţii, care ar putea fi comercializate în farmacii, supermarketuri, primării sau chioşcuri, relatează EFE.

Este vorba despre Franța. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat pentru consum, Agnes Pannier-Runacher, care într-un interviu publicat în Les Echos a precizat că pe 4 mai se vor face primele probe de distribuire, subliniind că nu se are în vedere o reglementare a preţurilor la aceste măşti.

Unele măști pot fi spălate de până la 30 de ori

Ea a justificat acest lucru prin faptul că, spre deosebire de măştile chirugicale similiare între ele, cele textile prezintă multe deosebiri, mai ales în ce priveşte numărul de spălări la care pot fi supuse. Pentru a ilustra acest lucru, Agnes Pannier-Runacher a spus că unele care se vând cu 1,5 euro pot fi spălate de până la 30 de ori, comparativ cu altele care se vând cu un preţ mai mic şi care nu suportă atâtea spălări.

Fiecare cumpărător poate decide să cumpere ceea ce îi convine mai mult

Pornind de la acest lucru, fiecare cumpărător poate decide să cumpere ceea ce îi convine mai mult. Pentru canalele de distribuţie, guvernul are mai multe opţiuni, mai ales farmaciile şi localurile de distribuire masivă, chioşcuri, primării sau magazinele de comerţ electronic.

Măştile textile care vor fi puse în vânzare în mai puţin de două săptămâni trebuie însă să fie omologate, conform normelor stabilite de Administraţie, pentru a garanta nivelul de filtrare a particulelor.

Potrivit ministrului sănătăţii Olivier Véran, Franţa mizează pe 'măşti cu capacitate mare de filtrare (de între 70-80 % a particulelor) dar pentru a căror fabricare este nevoie de mai mult timp.

Săptămâna trecută au fost disponibile peste 10 milioane de măşti graţie producţiei naţionale, dar şi importurilor din ţări maghrebiene, din Portugalia sau din Europa de Est, iar ritmul de aprovizionare va ajunge la peste 25 de milioane de măşti lavabile pe săptămână la sfârşitul lunii aprilie. Ieşirea din izolare va fi progresivă în Franţa, începând din 11 mai, când va putea începe redeschiderea centrelor de învăţâmânt, în cadrul unui proces care se va întinde pe parcursul a trei săptămâni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel