Coronavirus. Streinu - Cercel o contrazice pe Merkel

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că 60% - 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel o contrazice. Ce spune managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Întrebat de Mihai Gâdea, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, dacă are dreptate Angela Markel, privitor la pronosticul legat de infectarea cu coronavirus, la nivel mondial, Adrian Streinu - Cercel a oferit un răspuns scurt.

"Nu ştiu, nu sunt ghicitor în stele, dar putem prognoza. 60% este mult. Poate 30% - 40%, pe acolo", a spus managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Vezi și: Dezinfectanți coronavirus. Streinu Cercel: Spirtul nu este bun!

Ce a declarat Angela Merkel

Angela Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Berlin, că până la 70% din populație ar putea fi infectată.

"Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60% - 70% din aceasta va fi infectată", a declarat Merkel, potrivit Mediafax. "Procesul trebuie să aibă grijă să nu suprasolicite sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului", a adăugat aceasta.

Vezi și: Dezinfectanți coronavirus. Diferența între spirtul medicinal și substanțele pe bază de biocide. De ce alcoolul sanitar nu este bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel