Stolojan nu vrea să-i urmeze lui Băsescu la Cotroceni

Europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan nu dorește să participe la competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului la președinția României, însă susține că Liviu Negoiță sau Emil Boc ar trebui să se înscrie la alegerile primare din PDL, deoarece este rândul generației lor de a aspira la funcția supremă în stat.

Întrebat, joi, la RFI, dacă ar fi interesat să intre în cursa internă pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a răspuns: "Nu, eu voi dori să-mi continui mandatul la Parlamentul European, dar aceasta sigur, depinde de hotărârea partidului. Eu cred că în Partidul Democrat Liberal putem găsi deja persoane mai tinere, mă refer... vârsta care au dovedit ceva... undeva 40-50 de ani, care să poată să participe la această competiţie. Eu anul acesta împlinesc totuşi 70 de ani şi cred că e rândul acestei generaţii, undeva între 40 şi 60 de ani, care să aspire la o asemenea funcţie".

Potrivit europarlamentarului PDL, partidul dispune de candidați pentru alegerile prezidențiale din 2014, "foarte mulţi oameni în Partidul Democrat Liberal care au performat în mod deosebit în funcţiile de exemplu de primar de capitale de judeţ, de sectoare ale municipiului Bucureşti, mă refer şi la sectorul 3, avem oameni care au performat foarte bine în funcţiile de miniştri". Întrebat dacă se referă la Liviu Negoiţă şi Emil Boc, Stolojan a confirmat: "Categoric, categoric!".

PDL nu dorește figurație la prezidențiale

Theodor Stolojan este sceptic, însă, în privința unui candidat al PDL pentru competiția prezidențială din afara partidului. "Vom vedea în ce măsură va apărea un om din afara partidului, care să dorească să intre în Partidul Democrat Liberal şi care să fie susţinut de Partidul Democrat Liberal pentru o asemenea funcţie. Vă daţi seama că nu poţi să te prezinţi la o competiţie pentru preşedinţia României cu un om pe care-l formezi acum ca notorietate, ca om cunoscut de oameni, de cetăţenii României. Aici, ca şi altă dată, ne vom trezi poate cu 10-15 candidaţi pentru Preşedinţie, dar nu dorim pur şi simplu să facem figuraţie în această competiţie, dorim s-o câştigăm!", a răspuns Stolojan, întrebat fiind despre un candidat al PDL din afara partidului.

Ce le transmite Stolojan celor care afirmă că PDL va dispărea

Europarlamentarul nu este de acord cu afirmațiile unor politicieni, potrivit cărora PDL va dispărea. "Foarte mulţi politicieni în special şi cei care le propagă mai departe ideile s-au străduit să cânte prohodul Partidului Democrat Liberal. PDL îşi vede de treabă, este activ în Parlamentul României (...), a început munca de reorganizare în interior, comisiile de specialitate au început să lucreze", a precizat Theodor Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel