EXCLUSIV  Statele Unite ale Americii au armată în Ucraina. Hartmann: Fac la fel ca Rusia cu Grupul Wagner. Aici e manipularea!

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre armata de mercenari pe care SUA o au în Ucraina.

Într-un interviu exclusiv de la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre Grupurile Wagner și Blackwater, prin care Rusia și SUA își exercită influența în zonele de interes:

„Franța și Germania au negociat cu Rusia și ca state naționale. Franța și-a negociat interesele sale fundamentale, care sunt și de securitate globală, discutând despre Mali și Republica Centrafricană. Este spațiu de coerență a influenței franceze în Africa. În republica Centrafricană, Grupul Wagner este cazat în fostul palat al lui Jean-Bédel Bokassa (n.r. fostul președinte al țării), construit cu bani francezi. Simbolistica e acolo, iar trupele Wagner, aproape 2.000 de ruși, sunt antrenate în grădinile acelui palat. Să nu credem că simbolistica scapă Parisului și să nu credem că aceste elemente nu deranjează.

Franța, bineînțeles, pe lângă problema Ucrainei, a negociat și această imersiune rusească în Africa, această imersiune violentă, clară, dinamică, cu forțe private, ca să nu fie acuzată Rusia. Aici e manipularea, că Rusia nu poate fi acuzată că are armata ei în Africa, dar e armată privată, așa cum SUA nu pot fi acuzate că au soldați pe linia de front din Donbas, dar au celebra Blackwater, redenumită Academi în Ucraina, care e prezentă cu aproape 3.000 de soldați. Bineînțeles că Erik Prince (n.r. fondatorul) nu va face niciodată politică ucraineană. E clar că armata lui privată e de limbă engleză. SUA nu pot fi acuzate că au armată în Ucraina, dar au o armată privată acolo.

Este foarte important de spus că acest lucru a scos Franța din Mali și din Republica Centrafricană, iar prezența mercenarilor lui Erik Prince a creat o mare problemă de dezechilibru strategic în Donbas. Nu numai presiunile oficiale, de tip simetric-militare, pot să creeze mari pagube intereselor naționale, ci și folosirea acestor elemente hibride, dar reale“, a conchis H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  16 februarie - Invazia anunțată în Ucraina. Hartmann: Nu știu dacă a fost o mișcare inteligentă, dar nu am văzut de mult timp o asemenea atitudine

Retragerea bazelor NATO din România, garanție cerută de Rusia. Hartmann: Putin a făcut o greșeală

Invitat la emisiunea Geostrategica, la DC News, H.D. Hartmann a comentat decizia „greșită“ luată de Vladimir Putin de a cere revenirea la situația din anul 1997:

„Moscovei i s-a spus că nu poate să ia drepturile suverane ale unui stat de a decide din ce alianță face parte și de a decide proiectul său de securitate și i s-a răspuns că istoria nu se poate întoarce la aliniamentul NATO din 1997. Dacă cineva în NATO și-ar imagina că așa ceva se poate întâmpla, credibilitatea NATO ar dispărea pe loc și Alianța ar deveni caducă. Ceea ce cere Rusia, în maximalismul ei, este, de fapt, desființarea NATO.

Apoi, în cazul României, principalii 4 parteneri economici sunt în Vest. Nu ai cum să-mi ceri mie, România, să mă întorc la tine (...). Nu am ce să vorbesc aici. Decizia României a fost luată în legătură cu drumul istoric pe următorii 50-100 de ani. Pentru noi, ocuparea de către armata sovietică a fost un accident istoric. Nu a fost o evoluție naturală.“, a spus H.D. Hartmann (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Intrarea Ucrainei în NATO. Hartmann: E o problemă pe care Rusia a reușit, cu abilitate, să o arunce în brațele Occidentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel