Split TVA. Campanie publică împotriva legii

Consiliul Național pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a demarat o campanie publică împotriva obligativității ca, de la 1 ianuarie 2018, toate firmele să plătească TVA într-un cont separat, solicitând ca măsura să se aplice voluntar sau doar celor care fac afaceri cu statul.

"Am demarat o petiție online, care are deja peste 1.000 de semnatari în trei zile, în condițiile în care nu am făcut public până acum acest lucru. Semnarea acestei petiții este o asumare serioasă, care se face în doi pași, respectiv o primă înregistrare, după care primești un mail și trebuie să confirmi, deci cred că întreprinzătorii care au semnat și-au asumat acest lucru, nu este ceva de suprafață", a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR și fost ministru pentru Mediul de Afaceri. 

El a invitat firmele să semneze petiția și să distribuie în mediul online această campanie, care a fost lansată inclusiv pe Facebook cu hashtagul #stopsplitTVA.

"Totodată, am realizat un afiș pe care întreprinzătorii să îl afișeze în loc vizibil în propriile magazine, vitrine, fabrici sau oriunde consideră util, pentru ca și alți antreprenori să vadă acest lucru. Vrem ca mesajul să fie vizibil, asumat, să se vadă faptul că antreprenorii din această țară se supun unei obligativități care poate duce la blocajul economiei în ansamblul său", a continuat Jianu.

Potrivit acestuia, reprezentații Consiliului pentru IMM-uri vor fi prezenți marți în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, la invitația președintelui comisiei, unde se va discuta ordonanța prin care a fost introdusă această măsură.

"Punctul nostru de vedere este ca Split TVA să se aplice în mod voluntar, cine vrea, sau o altă variantă este de aplicare doar în relația cu statul, în niciun caz să nu fie obligatoriu acest lucru în relația întreprinzător-întreprinzător, întrucât va bloca economia", a arătat Jianu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel