Slavia Praga, noua campioană a Cehiei

Slavia Praga, campioana în Cehia. foto: @SKSlaviaPrahaFotbal
Slavia Praga, campioana în Cehia. foto: @SKSlaviaPrahaFotbal

Slavia Praga a câştigat campionatul Cehiei după ce a remizat duminică, 0-0, pe terenul lui Banik Ostrava, în etapa a 4-a, penultima a play-off-ului.

Slavia, la care Alexandru Băluţă a rămas duminică pe banca de rezerve, iar camerunezul Michael Ngadeu-Ngadjui, fost la FC Botoşani, a fost integralist, are 80 de punte. Slavia nu mai poate fi ajunsă de ocupanta locului 2, Viktoria Plzen, campioana de anul trecut, de care o despart trei puncte, formaţia pragheză având avantajul întâlnirilor directe.

Slavia are în vitrină 13 titluri de campioană a Cehoslovaciei şi cinci de campioană a Cehiei şi poate reuşi eventul, urmând s-o întâlnească miercuri pe Banik în finala Cupei Cehiei. Echipa antrenată de Jindrich Trpisovsky are un sezon remarcabil, în care a disputat sferturile de finală ale Europa League, înclinându-se în faţa lui Chelsea.

Tot duminică, Sparta Praga, cu Alexandru Chipciu folosit din minutul 77 şi Florin Niţă rezervă, a învins-o acasă cu 2-0 pe Jablonec. Oaspeţii nu l-au avut în lot pe Bogdan Vătăjelu, care este împrumutat chiar de la Sparta. Sparta este pe locul 3, cu 66 de puncte, iar Jablonec pe 4, cu 54 de puncte.

În acest moment se cunosc trei dintre cele cinci reprezentante ale Cehiei în viitoarea ediţie a cupelor europene: Slavia Praga va juca în play-off-ul Ligii Campionilor, Viktoria Plzen, în turul 2 preliminar al aceleiaşi competiţii, iar Sparta este sigură de prezenţa în preliminariile Europa League.

Citește și:

Demers fără precedent pentru români. Primarul Băluță s-a făcut luntre și punte...

Alexandru Chipciu, transfer. Hotărârea clubului Anderlecht

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel