Site-ul Senatului american, spart de hackeri

US-FINANCE-BAILOUT-CAPITOL
US-FINANCE-BAILOUT-CAPITOL

Autorităţile americane au observat, în acest weekend, că site-ul Senatului american a fost ţinta unui atac informatic, în prezent fiind analizate toate site-urile găzduite de serverele senate.gov, a declarat Martina Bradford, un înalt oficial din Senat.

Martina Bradford, a declarat că atacul informatic a fost observat în weekend şi că, în prezent, autorităţile analizează toate site-urile găzduite de serverele senate.gov. "Nu există informaţii legate de conturi de utilizator pe serverul pe care se află senate.gov care să fi putut fi compromise", a adăugat Bradford, potrivit realitatea.net.

Această declaraţie intervine după ce Lulz Security, un grup de hackeri, a anunţat că a lansat mai multe atacuri "pentru a se distra" şi a publicat mai multe fişiere online. Anterior, atacurile Lulz au vizat Sony, Nintendo şi Fox News.

Lulz Security a publicat online fişiere care arată că au accesat reţeaua Senatului. Însă niciunul dintre ele nu pare să conţină informaţii sensibile. "Nu ne place foarte mult guvernul american", au afirmat hackerii.

Statele Unite au anunţat recent că vor considera unele atacuri informatice "acte de război" şi şi-au rezervat dreptul de a răspunde prin forţă armată, dacă descoperă că au fost orchestrate de un alt stat.

Citeşte şi:

FMI, atacat de hackeri „despre care se crede că ar avea legături cu un guvern străin“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel