Senator PNL: Programul de guvernare, modificat noaptea ca hoții

Preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD a modificat "în mod esenţial" programul de guvernare, "noaptea, ca hoţii".

"Programul de guvernare a fost modificat cu o noapte înainte de a fi prezentat în Parlament. Dar pentru PSD, e o obişnuinţă să facă acest lucru, aşa cum au spus cei din stradă, noaptea, ca hoţii, au modificat esenţial programul de guvernare. În plus, au modificat şi termenele la care trebuiau să implementeze anumite măsuri - ca scăderea TVA care, de la 1 ianuarie 2018 a fost mutată la 1 ianuarie 2019. Mai mult, au prevăzut în bugetul din acest an peste două miliarde euro bani obţinuţi din absorbţia de fonduri europene, însă până acum au fost traşi doar 0,1% din previziunea avută de domnul Dragnea. În plus, au spus că vor direcţiona bani spre investiţii, dar până acum investiţiile sunt cu 60% mai mici decât cele efectuate în 2016", a spus Stângă. 

Liderul PNL Galaţi a precizat că modificările în plan fiscal făcute în programul de guvernare reprezintă "o catastrofă pentru mediul de afaceri", PNL urmând să facă tot ce îi stă în putinţă să împiedice adoptarea acestor măsuri. 

"Aceste noi biruri introduse nu sunt decât o catastrofă pentru mediul de afaceri care deja are o povară fiscală pe care nu o poate duce. Este de datoria noastră, a PNL şi altor partide care vor să facă opoziţie, dar şi a oamenilor de afaceri, pe care îi invit să se implice activ în demersul nostru de a stopa implementarea acestor decizii care nu vor face decât rău economiei româneşti. Ei pot promova punctele pe care le-au specificat în programul de guvernare doar prin iniţiative legislative. Este de datoria noastră de a efectua toate demersurile, de a nu le da posibilitatea să treacă prin Parlament aceste acte normative", a afirmat Stângă. 

Senatorul liberal a criticat PSD pentru alegerile făcute în ceea ce priveşte componenţa Guvernului Tudose, precizând că oamenii competenţi din PSD refuză funcţiile de miniştri de teama de a nu fi umiliţi public de Dragnea. 

"PSD este în derivă. Evaluarea pe care a făcut-o cuplul Dragnea-Vâlcov s-a transformat într-o armă împotriva propriului partid. Suntem în situaţia ridicolă în care un ministru care nu a trecut de evaluarea propriei formaţiuni politice să fie promovat prim-ministru. Oare nu competenţa ar fi trebuit să primeze când desemnăm o persoană pentru a ocupa o asemenea funcţie? Discutam ieri cu câţiva colegi parlamentari din PSD şi i-am întrebat de ce dacă aceşti miniştri au fost evaluaţi şi s-a constatat că nu au realizat măsurile din planul de guvernare s-a mers tot pe mâna lor? Am primit un răspuns care m-a şocat: mi-au zis că oamenii competenţi din PSD nu doresc funcţii guvernamentale de teama de a nu fi umiliţi public de Liviu Dragnea", a afirmat Stângă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel