Şef ISJ Brăila: Era foarte bine dacă închideam şcolile măcar pentru zece zile

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, a declarat că ar fi fost mult mai bine dacă erau închise toate şcolile din judeţ pe o perioadă de zece zile, având în vedere dinamica numărului de cazuri confirmate în ultimul timp cu COVID-19 în unităţile locale de învăţământ. 

„Legea nu ne permite să închidem toate şcolile din judeţ dacă incidenţa infectărilor cu coronavirus este sub 3 la mie. Analiza pe care am făcut-o arată că situaţia epidemiologică este într-o continuă dinamică negativă, în sensul în care se vede clar creşterea numărului de cazuri de COVID în şcoli. Era foarte bine dacă puteam închide şcolile, mai ales că vine vacanţa pentru unii dintre elevi şi rămâneau la şcoală cam un sfert dintre elevi. O intrare în sistem online a tuturor elevilor în următoarea perioadă era benefică pentru a opri această dinamică a cazurilor cu COVID înregistrate în şcoli', a declarat Botea, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Viorel Botea a propus în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca, pe o perioadă de două săptămâni, să se închidă toate şcolile din municipiul Brăila, pe motiv că rata de infectare cu noul coronavirus depăşea 1,5 la mia de locuitori, dar propunerea sa nu a trecut de votul membrilor CJSU Brăila.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel