Se REJUDECĂ dosarul lui Liviu Dragnea. Bogdan Bărbuceanu: Nimeni nu-și asumă...

Alexandru Ichim / 03 iul 2019 / 17:43
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Dosarul lui Liviu Dragnea ar putea fi rejudecat după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația prin care completurile de trei judecători au fost declarate ilegale. 

”Sigur că orice dosar care a fost soluționat în acest format de către aceste complete poate fi atacată cu contestație în anulare. Pe motiv că instanța nu a fost legal constituită. Este un motiv legal pentru această cale de atac.

După ce contestația în anulare se admite, urmează să se rejudece cauza de către o instanță legal constituită. Asta înseamnă că și dosarul lui Dragnea poate urma o asemenea procedură de rejudecare.

Avocatul ar trebui să formuleze o contestație în anulare, care să anuleze soluția dată. Iar mai apoi urmează rejudecarea. Soluțiile vor fi cel puțin aceleași pentru că nimeni nu își asumă o răspundere atât de mare.

Vă dați seama ce ar însemna ca cei care au executat deja să fie acum achitați. Deci nu văd o altă soluție. Procedural însă se poate agăța cel care este condamnat pentru rejudecarea dosarului”, a precizat în exclusivitate pentru DCNews, avocatul Bogdan Bărbuceanu. 

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor de trei judecători în cazurile de corupţie, constatând, astfel, existența conflictului juridic.