Se preconizează un SCANDAL MONSTRU. Raed Arafat: De-asta suntem în stare! Puțină lume știe ce s-a întâmplat!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Raed Arafat, secretar de stat, a făcut o serie de precizări pentru a evita, pe viitor, un scandal monstru care se preconizează.

Licitațiile pentru achiziţionarea de echipamente necesare în lupta cu COVID - 19 au caracter de urgenţă. Criteriul de câştigare a licitaţiei este cel mai scurt termen de livrare, apoi preţul. Dar peste cinci ani, românul va uita că ne-am confruntat cu o pandemie și vom începe, din nou, scandurile noastre mărunte.

Invitat la Antena 3, Raed Aaraft a explicat acest lucru spunând că lumea trebuie să înțeleagă că, înainte de orice criteriu în achiziționarea echipamentelor de protecție, timpul de livrare este esențial. Secretarul de stat a vorbit despre acest subiect, pe înțelesul tuturor, pentru că lumea uită și, peste cinci ani, este capabilă să înceapă un scandal monstru și să zică: ”de ce ați luat măștile mai scumpe?”, uitând că acum războiul nostru este contratimp.

”Când a fost Ebola am creat stocuri de echipamente de protecție. Puțină lume știe, dar noi am trăit, pentru o perioadă, din stocurile cumpărate acum cinci ani. Dar am fost și criticați de unii auditori care se întrebau de ce am cumpărat atunci stocuri ținând cont că nu am avut cazuri. Dar toată lumea era sub alertă mondială!

Acum procedura este așa: se negociază măștile la ONAC. Se prezintă două-trei firme. Care este criteriul nostru de a alege? Timpul de livrare al măștilor. Cel care livrează mai repede are prețul dublu față de cel care livrează în iunie. Alegem firma care livrează mai repede.

Suntem în stare peste cinci ani să uităm ce s-a întâmplat în această perioadă și să spunem: ăla a cumpărat mască cu trei lei când masca era 50 de bani. Da, era jumătate de leu înainte de criza aceasta. Acum prețul este 3,5 - 5 lei pentru o mască chirurgicală obișnuită. Suntem în situația în care achizițiile se fac pe un singur criteriu: cine livrează mai repede și cine livrează materialul corect. Suntem și noi victimele lor, dar nu avem ce face. N-ai cum să iei măsuri împotriva speculanților din altă țară care vor să-ți vândă. Au crescut prețul pentru că știu că ai nevoie de echipamente de protecție!”, a zis Raed Arafat.

VEZI ȘI:  Asistentă, filmare DISPERATĂ după o tură de zece ore: E foarte greu ce va veni! În spital nu sunt paturi! Așa arăt când ies din spital - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel