EXCLUSIV  Școlile din România încep PREA DEVREME. Franța a schimbat programul. Adevăratul motiv pentru care elevii NU sunt la potențial maxim, la școală!

foto pexels
foto pexels

Plecând de la perioada care a stat sub semnul COVID, Dr. Florin Mihălțan a explicat care este dezavantajul major al începerii cursurilor la ora 7:30.

"A crescut gradul insomniacilor, procentul, iar pe de altă parte programul de lucru acasă a fost oarecum colectiv pentru cei care aveau treziri foarte devreme, cu plecări la serviciu, şi pentru şcolari. Aici, în mod surprinzător, este un lucru studiat de mult în alte ţări. Un program de şcoală de la ora 7:30 face un deserviciu şcolarului, care nu va fi niciodată la un potenţial maxim. Multe şcoli din Franţa şi-au schimbat programul la 8:30 din acest motiv.

Pe partea de online, a fost un avantaj pentru şcolari această începere cu o oră întârziere a acestor ore de curs, iar pentru cei care au lucrat acasă, de asemenea, a fost un program de somn mult mai aproape de orele fireşti, normale de dormit, adaptate vârstei. Asediul modernismului s-a materializat, în ultimii 30 de ani, în scăderea cu o oră a duratei de somn a generaţiilor actuale, lucru ce nu este benefic pentru activităţile din zilele respective, atât profesional, social, cât şi şcolar", a explicat dr. Florin Mihălțan, la DCMedical.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Câte ore trebuie să dormim după 40 de ani și de ce

Un studiu al Universității din Cambridge și al Universității Fudan din Shanghai a indicat numărul optim de ore de somn: nu opt, așa cum se crede în mod obișnuit, ci șapte. Aceasta ar fi durata recomandată de odihnă de la vârsta mijlocie încolo. A dormi mai puțin, dar și a dormi prea mult, este asociat în schimb cu o înrăutățire a performanței cognitive și a bunăstării mentale.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie examinând o mare cantitate de date, culese de Biobank din Marea Britanie, referitoare la peste jumătate de milion de persoane cu vârste cuprinse între 38 și 73 de ani. 

Subiecții au fost supuși unei serii de teste privind funcțiile și abilitățile cognitive și au fost chestionați despre obiceiurile lor de somn, sănătatea mintală și bunăstarea generală.

S-a constatat că, în medie, persoanele care au dormit șapte ore au „funcționat” mai bine și au prezentat mai puține simptome de anxietate și depresie. La cei care au stat sub sau peste acest prag, a fost observată o reducere a diferitelor funcții, cum ar fi atenția vizuală, memoria și capacitatea de rezolvare a problemelor. S-a găsit, de asemenea, o corelație între durata somnului și însăși structura regiunilor creierului responsabile de aceste facultăți cognitive.

Citește mai departe >>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel