Schimbări privind Certificatul verde. Florin Cîțu cere oprirea dezbaterilor. Prevedere discriminatorie pentru privat

Florin Cîțu s-a arătat indignat în ședința PNL, cu privire la Certificatul verde pentru angajați. 

UPDATE: Informațiile DCNews din ședința PNL vin să confirme informația că președintele liberal Florin Cîțu a anunțat că se opresc dezbaterile pentru  proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră, în Comisii, deocamdată, urmând să fie revăzută prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat. Aceasta ar fi discriminatorie față de angajații de la privat care trebuie să plătească testarea. Florin Cîțu a punctat că nu este de acord cu acestă prevedere.

Florin Cîțu a cerut în ședința PNL oprirea dezbaterilor pentru proiectul de lege cu Certificatul verde, la Cameră, în comisii, pentru că prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie fata de angajații de la privat care trebuie sa plătească testarea, scrie Mediafax. 

„Florin (Cîțu-n.r.) a anunțat că se opresc dezbaterile pentru proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră (Camera Deputaților - n.r.), în comisii, deocamdată, întrucât prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie față de angajații de la privat care trebuie să plătească testarea”, au declarat surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, liderul PNL a spus că nu este de acord cu acesta prevedere.

La sfârșitul lunii octombrie, proiectul de lege privind certificatul verde a fost respins în Senatul. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”. Erau necesare 69 de voturi pentru ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.

Certificatul verde pentru angajați. Va fi testarea luată în considerare?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campanei Naționale de Vaccinare din România, a vorbit despre introducerea certificatului verde și oferirea acestuia numai în anumite condiții. 

”Populația are nevoie de certificatul verde pentru a avea o viață cât mai apropiată de normal cu riscuri minime din punctul de vedere al bolii. Majoritatea țărilor europene au implementat de câteva luni certificatul verde digital pe plan intern. Este cât se poate de evident că acolo trebuie să ajungem și noi, pentru că acest lucru este viitorul și pentru că este absolut firesc ca pe perioada pandemiei, cât avem încă un risc de infectare și de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2, noi nu putem să ținem toate activitățile închise, nu putem să mergem la nesfârșit în această logică de restricții, de izolare, de carantină, de risc de lockdown, și așa mai departe. Trebuie să mergem înainte și să înțelegem că această posibilitate a implementării certificatului verde ne oferă această șansă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, la Digi24.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel