Scenariile marilor lovituri ascunse în alegeri. Ce spun Oana Zamfir și Ciuvică

Radu Tudor a prezentat scenariile marilor lovituri ascunse în alegeri.

Jurnalistul a vorbit despre trei posibilități: a) Curtea Constituțională aprobă vot în două tururi; b) DNA pregătește un dosar pentru soțul Gabrielei Firea; c) PNL retrage și al patrulea candidat și îl sprijină pe Nicușor Dan.

Oana Zamfir și Mugur Ciuvică au comentat aceste scenarii în direct, în emisiunea lui Radu Tudor de joi seară.

(w670)

[citeste si]

"Povestea aceasta cu felul în care se desfășoarea alegerile în România mi se pare extrem de dăunătoare pentru că este utilizată de formațiunile politice în funcție de interesul imediat și ar trebui să se oprească din a mai face astfel de lucruri pentru că sunt absolut dăunătoare țării. Chestiunea legată de Florentin Pandele... eu cred că dacă se va confirma acest lucru, cred că suntem în situația de a închide robinetul. L-ai luat pe Orban, îl iei și pe soțul Gabrielei Firea... în condițiile date nu știu dacă mai avem de-a face cu o competiție electorală sau cu netezirea drumului ca să iasă personajul planificat să iasă. A existat această amenințare a lui Traian Băsescu. (...) Mă uit cu amărăciune la ce au ajuns alegerile. Nu cred că vom avea o campanie în care să se discute proiecte. Cât privește sprijinul PNL pentru Nicușor Dan, liberalii aveau acum această opțiune. Dorința de a-și căuta totuși un candidat propriu este lăudabilă. Altfel ar fi însemnat că cedează în fața speculațiilor făcute în legătură cu dorința de a ieși Nicușor Dan primar al Capitalei", a spus Oana Zamfir la Antena 3.

Comentariul lui Mugur Ciuvică

"Scenariile nu mi se par foarte credibile. Pentru alegerile acestea locale, instituțiile de forță au acționat destul de în puternic, motiv pentru care mă aștept la orice. Oricum... nu cred că CCR va da un verdict pentru alegeri în două tururi pentru că ar fi o aberație. Din moment ce în urmă cu patru ani s-a votat într-un singur tur, de ce brusc au devenit neconstituționale? Restul sunt teorii. Cât despre soțul Gabrielei Firea... dacă îl va lua DNA-ul, ea va obține mai multe voturi în plus pentru că va deveni o victimă în cazul unei acțiuni extrem de brutale. Oricum nu cred că se va întâmpla acest lucru. Cât despre Nicușor Dan... el este o gogoașă umflată cu multă propagandă", a zis și Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel