Rotaţia premierilor în NOUL GUVERN. PSD nu ar vrea să dea primul premierul - surse

Conducerea PSD s-a reunit, luni, la sediul central, pentru a valida negocierile din ultimele zile cu reprezentanţii PNL şi propunerea cu care PSD va merge la Cotroceni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.   

În privinţa propunerii de premier, PSD şi PNL au stabilit că se poate merge fie cu varianta unui premier prin rotaţie de la fiecare partid, fie cu premier de la fiecare partid, iar Klaus Iohannis să decidă pe cine va desemna.

PSD nu ar vrea să dea primul premierul, dacă va fi aleasă varianta unui premier prin rotație, potrivit unor surse citate de Antena 3. Propunerea ar fi fost exprimată de Vasile Dîncu în cadrul ședinței de luni.

Amintim că Marcel Ciolacu, întrebat recent dacă varianta prin rotație ar presupune stabilirea din start a unui premier din partea unuia dintre cele două partide, a răspuns: „Este posibil, vom avea această discuție”.

Și președintele PNL Florin Cîțu a spus duminică, la finalul negocierilor cu PSD, că în ceea ce privește postul de premier se va merge la președintele Klaus Iohannis cu mai multe variante. „În ceea ce privește premierul, am discutat, vom merge la președinte cu câteva variante”, a declarat Floin Cîțu. Acesta a fost întrebat care sunt aceste variante, dar a spus că „va fi întâi o discuție și apoi vom veni și public cu ele”.

Discuțiile dintre PNL, PSD și UDMR se reiau luni

Liberalii, social-democraţii şi reprezentanţii UDMR reiau, luni, de la ora 13.00, discuţiile pe domeniile din programul de guvernare unde nu s-a ajuns la un acord.

Sorin Grindeanu, întrebat dacă vom avea Guvern săptămâna aceasta: E cea mai grea întrebare

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, că nu ştie dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, precizând că mai sunt câteva domenii în care nu s-au încheiat negocierile. 

„Este absolut necesar ca, în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a spus deputatul, arătând că PSD consideră esenţială această bucată din programul de guvernare. 

Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a răspuns astfel: „Este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”. În plus, el a afirmat că nu ştie să existe vreo întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel