România toată e ca secția ATI COVID mistuită de flăcări. Semnal de TREZIRE și de salvare. Să nu mai premiem moartea

Premierul Ludovic Orban face declarații superficiale despre lupta cu virusul SARS-CoV-2, care dovedesc lipsa de implicare și de asumare a responsabilității. 

”Vreau să-i rog pe români să înțeleagă, este fundamentală respectarea regulilor de protecție sanitară.” a spus Ludovic Orban, în această seară. Românii trebuie să înțeleagă, astfel, să respecte măsurile în vigoare, transmite premierului Ludovic Orban. Problema României, în lupta cu acest virus, cu pandemia, este, se pare, că românii nu înțeleg. Iar responsabilitatea Guvernului față de români e aceasta: să le spună să înțeleagă. 

”Vedem ce se întâmplă în alte țări din Europa și din lume.” a continuat premierul. În ce țări? În Slovacia, în Austria? În țări unde se testează masiv, precum Marea Britanie, și unde, deși sunt zeci de mii de infectări, mor aproximativ tot atâția oameni ca-n România? E rău să testezi, să depistezi și să salvezi? Sau e rău să nu testezi, să nu depistezi și să moară oameni? 

”Nu trebuie să ajungem acolo, depinde de fiecare dintre noi să nu ajungem în situația altor țări în care vedem că a explodat pandemia...” a afirmat Ludovic Orban. În alte țări a explodat pandemia, dar în România nu. Ce nu cauți nu găsești, e foarte simplu. Când faci 35.000 de teste pe zi, rămâi în platoul de 10.000 de infectări. Oficialii din Guvern se lăudau, după trei zile de la noile restricții că acestea funcționează, asta deși, pentru orice măsură luată, eficiența sau ineficiența se vede după 14 zile. Medicii ne spun că e crunt, că sunt nevoiți să acționeze în cazul unui număr mult mai mare decât capacitatea spitalelor. Dar să ne consolăm cu ideea că nu suntem ca alte state...

”... și în care Guvernele țărilor respective sunt obligate să ia măsuri radicale.” a continuat premierul. Dacă n-ar fi fost alegeri parlamentare în 6 decembrie, Guvernul PNL ar fi luat măsuri radicale, la rândul lui? Când spitalele sunt prăbușite, Guvernul poate doar să-i roage pe români să înțeleagă... 

”Tot ce am făcut a fost pentru a încerca să-i convingem pe români să respecte aceste reguli simple de protecție sanitară. Este cea mai simplă regulă” a afirmat, de asemenea, premierul. Da, cea mai simplă regulă, dar a trecut vremea regulilor simple. Oamenii vor acțiuni PREVENTIVE și din partea statului, nu doar a lor. S-au săturat, poate, de același mesaj: purtați mască, spălați-vă pe mâini, păstrați distanța. Vor să vadă că și Guvernul, prin oficialii săi și prin instituțiilor subordonate, face și altceva în afara încălcării acestor reguli simple. 

E momentul să ne trezim și să ne salvăm, pentru că România toată e ca secția ATI COVID din Piatra Neamț. Incendiul care a mistuit acea secție aflată între viață și moarte e semnalul, poate, de care avem nevoie pentru a ne trezi din amorțeala generală. În fața amenințării, unii mor neputincioși, alții trăiesc cu ajutorul unor persoane care-și sacrifică propria viață pentru ei.

Salvatorii sunt persoane cu familii, familii care nu-i vor eroi, îi vor tată și soț, după cum a spus chiar soția celui pe care toată țara îl numim ”medic-erou”. De fapt, e medic de sacrificiu, într-un sistem bolnav, care nu i-a distrus umanitatea însă, care l-a lăsat, în fața morții, să se lupte pentru viața unor oameni și care nu a simțit că-și dă chiar picături din viața lui într-un sacrificiu suprem. În fața virusului, suntem la fel, toți la voia întâmplării. Unii luăm virusului, alții nu, unii murim, alții nu. Suntem salvați de medicii de sacrificiu, acei ”eroi” ai tuturor, pe care toți îi uită când totul trece. 

În fața pericolului, un Guvern care ne spune de luni de zile că românii trebuie să înțeleagă să respecte regulile, făcându-i indirect, vinovați de soarta țării, e incapabil să ne salveze. Cu atât mai mult cu cât unicul său scop e să se salveze pe sine, politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel