România primește sprijin internațional. Ungaria va ajuta la tratarea pacienților COVID-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ungaria s-a oferit să acorde ajutor României în lupta cu pandemia de coronavirus. 

Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor COVID-19, a anunţat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări şi cu o criză de paturi la ATI, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend, a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, adăugând că sunt în desfăşurare discuţii cu România cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi.

Mecanismul de Protecţie Civilă, activat de marţi

Marți a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab, potrivit Mediafax.

„Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două - trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.

România cumpără 500 de concentratoare de oxigen 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 79 pentru aprobarea majorării cantităților de produse din categoria stocurilor de urgență medicală, de strictă necesitate, cu cantitatea de 500 ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”. 

”Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziționate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condițiile în care situația în dinamică va impune creșterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă”, se arată într-o comunicare de presă, din 5 octombrie. 

De asemenea, Raed Arafat nu a exclus posibilitatea ca România să ceară ajutorul unor echipe medicale din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel