Rocadă cu Marcel Ciolacu premier. Iohannis: Unii merg la TV și îi ia gura pe dinainte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis a avut o reacție referitoare la rocada dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, punând accent asupra faptului că va lua „cea mai bună decizie pentru România”. 

„Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte. Nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie. Țara noastră trebuie să fie guvernată stabil în aceste vremuri tulburi. În acest caz, trebuie să avem puterea interioară de a trece cu mai multă sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este, în realitate, interesul României”, a declarat Klaus Iohannis.

„Atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor expune punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția României, voi lua decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a continuat președintele.

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă există posibilitatea ca miniştrii Energiei, Virgil Popescu, şi de Interne, Lucian Bode, să fie schimbaţi din funcţie, în contextul criticilor venite din partea social-democraţilor. "Probabil că acelaşi lucru se întâmplă şi din partea altor persoane, este o chestiune pe care o negociem la nivelul conducerii coaliţiei şi ele nu fac decât deliciul acestor trimiteri într-o parte şi alta fără să aibă consistenţă în ceea ce se întâmplă", a spus premierul.

Analistul politic Bogdan Chirieac nu crede că sunt motive de îngrijorare legat de o eventuală destabilizare a Guvernului ci, dimpotrivă, a afişat o atitudine relaxată şi optimistă, într-o intervenţie la România TV, cu privire la noile perspective pe fondul rotativei din mai. "Unii ar vrea să menţină anumite ministere. PSD ar dori să menţină Finanţele şi Transporturile, PNL-ul vrea să menţină Fondurile Europene şi, probabil, vor menţine şi Justiţia, mai ales că PSD nu vrea Justiţia. E adevărat că la UDMR s-a pus problema că, având doar 6% în Parlament, deţin două ministere foarte puternice - să vedem dacă UDMR va accepta, fiindcă nu cred că este permisă eventuala ieşire de la guvernare a UDMR-ului, nici n-ar fi bine pentru minoritatea maghiară din România în aceste momente. Sunt negocieri, vor face deliciul nostru, al presei, dar nu vor fi sincope majore în această rotativă. Pur şi simplu suntem într-un sistem internaţional foarte puternic şi nu ne vor lăsa să derapăm" a dat asigurări Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel