EXCLUSIV  #REZIST și partide, finanţare bitcoin. Radu Mihail, USR, precizări în controversa comentată de Dan Voiculescu

Senatorul USR Radu Mihail a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre mai multe subiecte de interes din actualitatea politică şi nu numai. 

Senatorul USR Radu Mihail a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, şi despre finanţarea partidului din care face parte şi modul în care, în general, sunt susţinute financiar partidele din România. În opinia sa, partidele din România nu primesc finanţări din străinătate, aşa cum se vorbeşte, iar autorităţile verifică serios acest aspect.

"Noi, ca partid, suntem finanţaţi la literă, cum spune legea, în lei.  Am fost verificaţi la sânge de Autoritatea Electorală Permanentă, practic nu s-au găsit nereguli. Eu, personal, nu am folosit niciodată bitcoin. Mi-aş dori să am bani să pot să speculez, să văd care e treaba. […] Până la urmă, ceea ce contează este cine finanţează, cât de legal este – iar din câte ştiu eu nu sunt restricţii în a primi donaţii.

Cât priveşte finanţarea din afara ţării,  mă îndoiesc că e cineva capabil să accepte bani de afară dintre partidele din România. […] La cât de profesionist îşi face AEP treaba, mă îndoiesc că astfel de zvonuri ar avea o bază reală", a declarat Radu Mihail.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de senatorul Radu Mihail:

 

Finanțare subterană #rezist, USR, Cioloș. Dan Voiculescu, întrebări-cheie

Dan Voiculescu scrie, pe blogul său, că peste 14 milioane de dolari au intrat în România pentru a alimenta grupări tip #rezist și ONG-uri care susțin platfome politice precum USR sau Cioloș.

"Reprezentanții grupărilor vizate s-au mulțumit să invoce stereotipul "fake news", evitând orice altă explicație. Contactați de jurnaliști, reprezentanții DIICOT au refuzat să comenteze (reacție din care eu înțeleg că există o anchetă în desfășurare – dacă nu există, probabil că s-ar fi comunicat o infirmare laconică, de tipul "în acest moment, nu există niciun dosar deschis pe această temă"). Iar dacă a început într-adevăr o anchetă, este firesc ca organele judiciare să păstreze o anumită discreție pentru a nu-și devoala acțiunile. În schimb, tăcerea instituțiilor reprezentative ale sistemului politic democratic este mai greu de înțeles.

Dacă informațiile luju.ro sunt corecte și există o rețea internațională de finanțare SUBTERANĂ a unor mișcări participante la acțiuni aflate în cercetarea organelor judiciare, am convingerea că SRI a obținut date despre acest fenomen și, îndeplinindu-și obligațiile legale, le-a furnizat deja Președinției, Guvernului și altor instituții central desemnate prin lege." scris Dan Voiculescu.

În continuare, acesta consideră că decidenții politici trebuie să lămurească aspecte esențiale cu privire momentul în care au primit informația, cum au utilizat-o, cum poate destabiliza finanțarea subterană instituții fundamentale ale democrației, dacă reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

"Securitatea națională este mai presus de orice mize partizane și solicit reprezentaților tuturor organizațiilor democratice să nu deturneze politic acest subiect. În fața unor eventuale amenințări la adresa ordinii constituționale, solidaritatea este unicul răspuns responsabil." conchide acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel