REVOCARE KOVESI. Decizia lui Toader face înconjurul lumii. Ce scrie presa internaţională

Ema Apostu / 23 feb 2018 / 08:47

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, dar şi multe publicaţii din întreaga lume au relatat despre decizia lui Tudorel Toade, de a cere revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Reuters titrează: ”Ministru român solicită demiterea procurorului, lupta anticorupţie ameninţată”.

“Ministrul Justiţiei din România a cerut, joi, ca procurorul şef anticorupţie să fie demis pentru «exces de putere», declanşând proteste de stradă şi potenţial destabilizând lupta împotriva corupţiei", comentează jurnaliştii Reuters într-un amplu material pe acest subiect.

”Îngrijorări serioase”

"Ministru român solicită concedierea procurorului anti-corupţie", scrie agenţia de ştiri Associated Press, iar jurnaliștii explică: “Ministrul Justiţiei din România a solicitat demiterea procurorului şef anticorupţie, citând, ceea ce el numeşte îngrijorări serioase referitoare la modul în care şi-a desfăşurat activitatea”.

AP mai precizează “Cu toate acestea, criticii au afirmat că propunerea lui Toader a fost menită să satisfacă cerinţele coaliţiei de guvernământ de stânga, care a fost foarte critică faţă de Kovesi şi lupta împotriva corupţiei”.

Anunțul lui Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, joi seara, că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

[citeste si]