Revocare Kovesi. Oana Zamfir, despre mișcarea lui Iohannis: O să vă surprind

Jurnalista Oana Zamfir este de părere că președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea lui Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

"O să vă surprind: cred că sunt șanse foarte mari ca președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi. Sunt foarte multe elemente în acest sens. (...) Cred că președintele României, din clipa în care refuză revocarea Laurei Codruța Kovesi, devine echivalentul a ceea ce am avut în lunile trecute: protectorul pedofililor și violatorilor în persoana fostului premier, în șeful Poliției Române de la momentul respectiv. Acum am avea, în președintele Iohannis, protectorul abuzurilor. (...) S-a deschis o cutie care nu mai poate fi închisă. Dezvăluirile pe care le avem în legătură cu DNA Ploiești vor curge din foarte multe structuri teritoriale. Eu cred că principalul argument pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi este chiar apărarea DNA-ului de Laura Codruța Kovesi", a zis Oana Zamfir la Antena 3.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept.

În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel