Revenim la stare de urgență? Rafila RĂSPUNDE. "Este esențială". Care este RISCUL

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre revenirea la starea de urgență, în contextul exploziei de cazuri de COVID-19. 

Întrebat dacă există riscul să revenim la starea de urgență în august, septembrie, prof. dr. Alexandru Rafila a spus că nu exclude revenirea, dar consideră că măsurile cele mai eficiente sunt cele flexibile în funcție de situația locală.

"Sigur că riscul există, sper să nu fie nevoie și măcar anumite zone din țară care nu sunt afectate sau sunt puțin afectate să le păstram funcționale, pentru că funcționarea economiei este esențială pentru sustenabilitatea sistemului de sănătate. Eu sunt adeptul unor măsuri flexibile, adaptate contextului epidemiologic local. Intervenții localizate mi se par cu mult mai potrivite decât o măsură unică la nivel național care să blocheze activitățile economice și pe cele sociale.

În zonele unde nu avem cazuri sau sunt foarte puține, este esențială menținerea acestui status ca să ai resurse umane pentru realocare în caz de nevoie și să ai capacitate de tratament al pacienților infectați Covid din zonele grav afectate", a spus medicul pentru spotmedia.ro

Citește și: Mahler SPULBERĂ tot. Lovitură pentru conspiraționiști. "Atrag ATENȚIA. M-a îngrijorat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel