Mahler SPULBERĂ tot. Lovitură pentru conspiraționiști. "Atrag ATENȚIA. M-a îngrijorat"

Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler

Beatrice Mahle, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a vorbit despre explozia de cazuri de COVID-19.

”M-a îngrijorat pentru că, într-adevăr, este o creștere dacă luăm procentual numărul de persoane pozitive. M-a îngrijorat, dar m-a și bucurat faptul că azi, la Institutul Marius Nasta, numărul de teste care s-au recoltat a fost aproape dublu față de ceea ce am recoltat săptămâna trecută la persoane care au venit de bunăvoie, fiind contacți cu alte persoane care s-au confirmat în ultimele zile. Acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că oamenii au conștentizat nevoia testării și acest lucru trebuie să rămână constant pentru că numai prin testare putem depista persoanele pozitive și astfel putem să ne izolăm și să limităm răspândirea virusului. Într-adevăr, numărul de cazuri este mare pentru numărul de testări făcut”, a declarat Beatrice Mahler, în direct la B1 TV.

Lovitură pentru conspiraționiști 

În plus, Beatrice Mahler a ținut să combată mitul potrivit căruia purtarea măștii duce la scăderea nivelului de oxigen din sânge.

”Masca nu aduce niciun prejudiciu organismului, acționează doar ca un filtru, ca o barieră împotriva inhalării de către noi a unor virusuri, bacterii sau altor agenți infecțioși. Aș vrea să atrag atenția asupra faptului că purtarea măștii pe nas este obligatorie pentru că noi respirăm mai mult pe nas, nu pe gură. De aceea, masca trebuie să stea pe nas.

Eu sunt optimistă și am speranță că vom găsi un vaccin pentru că altfel va trebui să conviețuim o lungă perioadă cu reguli noi, reguli care ne limitează ceea ce însemna viața noastră obișnuită și care pot crea reacții diverse, așa cum le vedem în acest moment. Este extrem de important să avem măsuri de profilaxie, este foarte bine că se cercetează și trebuie să vedem care vor fi rezultatele, dar până atunci trebuie să respectăm regulile”, a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel