Urmărește emisiunea live


Relaxare restricţii: AVERTISMENT al Biroului Regional pentru Europa al OMS

Biroul Regional pentru Europa al OMS avertizează în legătură cu o relaxare a restricţiilor, impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Ţările din Europa ar trebui să rămână vigilente şi să fie foarte atente atunci când au în vedere măsuri de relaxare a restricţiilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, a declarat joi directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, relatează dpa.

"Complacerea ar putea fi cel mai rău duşman al nostru în acest moment. Nu ne putem permite să credem că suntem în siguranţă", a afirmat Hans Kluge la sediul agenţiei OMS din Copenhaga. "Nu faceţi greşeli, ne aflăm încă în ape foarte tulburi şi vom mai fi o perioadă de acum înainte", a adăugat el.

1,2 milioane de persoane infectate

În regiunea europeană a OMS se află aproape jumătate din cazurile înregistrate la nivel global de COVID-19, adică aproape 1,2 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

În conferinţa sa de presă săptămânală online, Kluge a menţionat că în ţările din partea estică a regiunii europene a OMS - inclusiv Rusia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan şi Belarus - s-au înregistrat recent creşteri ale numărului de noi cazuri de COVID-19.

Totodată, directorul regional al OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de decese raportate în căminele de bătrâni din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel