Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Regele Felip al VI-lea
Regele Felip al VI-lea

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Regele Felipe al VI-lea, în vârstă de 53 de ani, a primit vaccinul Covid-19 sâmbătă în centrul WiZink din Madrid, a informat Casa Regală.

Regele a fost vaccinat când i-a venit rândul, conform protocolului stabilit de autoritățile sanitare. Monarhul se încadrează în grupa de vârstă cuprinsă între 50 și 59 de ani. Imunizarea acestor persoane a început în luna mai 2021.

După încheierea activităților Zilei Forțelor Armate, regele a mers sâmbătă după-amiază la centrul de vaccinare al Comunității Madrid din Centrul Wizink.

Casa Regală nu a publicat imagini cu momentul vaccinării și nici nu a spus ce vaccin i-a fost administrat Regelui Felipe al VI-lea.

Domnia Regelui Felipe al VI-lea

Filip al VI-lea de Bourbon și Grecia (Felipe al VI-lea) este actualul rege al Spaniei. A urcat pe tron la 19 iunie 2014, după abdicarea tatălui său, regele Juan Carlos I.

La 19 iunie 2014, tatăl lui Felipe, regele Juan Carlos I al Spaniei, a abdicat în favoarea lui Felipe, care a fost înscăunat rege al Spaniei în aceeași zi. După urcarea la tron, acesta a devenit cel mai tânăr monarh al Europei, fiind cu nouă luni mai tânăr decât regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.

Ca rege, Felipe are puteri politice limitate, Constituția din 1978 arătând că monarhul “arbitrează și mediază funcționarea instituțiilor”

Cea mai presantă sarcină a lui este reformarea monarhiei. Un sondaj al Centrului pentru Studii Sociologice din Madrid a arătat că popularitatea monarhiei s-a prăbușit în ultimii ani ai domniei lui Juan Carlos, de la un nivel record de 75% ajungând la 38%.

În iunie 2015, Felipe i-a retras surorii sale, infanta Cristina, titlul de Ducesă de Palma de Mallorca, în urma scandalului de corupție în care este implicată.

După un an de domnie, Felipe a reușit să ridice nivelul de popularitate al monarhiei la 81%, potrivit cotidianului El País.

VEZI ȘI: Cea mai nouă ispravă a primarului Clotilde Armand nu mai are nevoie de comentarii. Așa se face administrație USR-PLUS / foto

Culmea paradoxului cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, care ne îndeamnă să ne vaccinăm / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel