Referendum local pentru moscheea din București, cerut de Noua Dreaptă

Hotărârea de guvern prin care comunitatea musulmană a primit un teren pentru construirea unei mari moschei, ar trebui retrasă, consideră Noua Dreaptă. Dacă guvernul nu revine asupra deciziei, Noua Dreaptă speră să blocheze construcția printr-un referendum local.

Partidul Noua Dreaptă, cunoscut pentru protestele pe care le organizează în fiecare an, cu ocazia Marșului Diversității, consideră că ridicarea celei mai mari moschei din Europa, la București, va avea un efect psihologic în extinderea prozelitismului islamic în România.

” Aceasta mega-moschee va deveni un simbol in lumea musulmana si va atrage un numar tot mai are de pelerini musulmani din nordul Africii si Orientul apropiat, din care multi vor cere azil si vor obtine statutul de refugiati, aceasta si pe fondul discutiilor pe marginea cotelor de imigranti propuse statelor membre UE de Comisia Europeana” se arată în comunicatul Mișcării Noua Dreaptă.

”Moscheea, pregătită pentru refugiații din Orient”

”Ar fi fost de inteles ca guvernul unui stat musulman sa cedeze terenul cu titlu gratuit insa pentru guvernul unei tari crestine ca Romania, o astfel de decizie nu are nici precedent si nicio explicatie logica! Mai ales in conditiile in care in Bucuresti avem deja, potrivit fostului ambasador turc, peste 20 de moschei care functioneza oficial sau neoficial, in zonele Eroii Revolutiei, Crangasi, Militari, Colentina, etc. Nu credem deci ca Bucurestiul mai are nevoie de inca o moschee”, susține Noua Dreaptă.

Mișcarea politică amintită sugerează că moscheea ar fi pregătită pentru musulmanii care vor fi ajunge în România ca refugiați din nordul Africii și din Orient.

”Moscheile, focare de predici islamiste”

Noua Dreaptă avertizează că ” moscheile vor deveni inevitabil focare de predici islamiste si fundamentaliste, asa cum e cazul peste tot in vestul Europei. Fie ca Muftiul cultului musulman din Romania isi doreste acest lucru sau nu, aceasta mega-moschee va deveni un loc de intalnire atat pentru islamistii moderati cat si pentru islamistii radicali si va deveni un teren fertil de recrutare pentru acestia din urma”.

Noua Dreaptă mai susține că ”in Turcia biserici bizantine emblematice devenite muzee dupa proclamarea Republicii, sunt acum transformate in moschei! Astfel, biserica ortodoxa din Trabzon si biserica Sfanta Sofia din Niceea (locul unde a avut loc in 787 Al Saptelea Sinod Ecumenic), au fost declarate moschei. Iar faimoasa catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol (azi Istanbul), este in permanenta amenintata cu spectrul transformarii in moschee”.

”Minoritatea tutrco-tătară, loială Statului român”

Noua Dreapta țiine să precizeze că ”respectă minoritatea turco-tatara din Romania, una dintre minoritatile nationale cele mai loiale Statului Roman, care nu a emis niciodata pretentii autonomiste si nu a contestat niciodata unitatea si integritatea Statului Roman. Respectam si faptul ca tatarii dobrogeni au participat activ in anii '50-'60 la rezistenta anticomunista alaturi de romani, multi fiind arestati, torturati si ucisi in temnitele comuniste”.

”Erdogan vrea să domine, în Balcani”

presedintele turc Recep Erdogan, care a oferit cu generozitate fondurile necesare constructiei moscheii la Bucuresti, a exprimat adevarata miza a ridicarii de moschei in Europa: "Minaretele sunt baionetele noastre, cupolele lor coifurile noastre, moscheile sunt cazarmile noastre si credinciosii, soldatii nostri."

Noua Dreaptă se teme de tentativa statului turc de a manipula această minoritate în scopul satisfacerii propriilor interese în Balcani și avertizează că a Turcia s-a îndepărtat în ultimul deceniu de valorile laice kemaliste. Politica externă promovată de președintele Recep Erdogan a fost denumită chiar neo-otomanism si obiectivul declarat este transformarea Turciei intr-un stat dominant în Balcani, susține Noua Dreaptă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel