Recital muzical dedicat Francofoniei pe scena Bozar-Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles

Facebook Ambasada Romaniei în Regatul Belgiei
Facebook Ambasada Romaniei în Regatul Belgiei

Eveniment muzical de excepţie la Bruxelles. Doi muzicieni români, Remus Azoiţei şi Eduard Stan, au susţinut un recital pe scena Palatului Artelor Frumoase. 

"Primăvara Francofoniei la Bruxelles. A fost celebrată în acest an, la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles, capodopera centenară a arhitectului Victor Horta, printr-un recital muzical susținut de doi mari muzicieni români, Remus Azoitei si Eduard Stan, eveniment organizat de Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE și Reprezentanța Permanentă a Organizației Internaționale a Francofoniei pe lângă Uniunea Europeană.

Pe scena BOZAR din Bruxelles, Remus Azoiței (vioară) și Eduard Stan (pian) au impresionat publicul interpretând compoziții de Jules Massenet, George Enescu, Ludwig van Beethoven, Béla Bartok și Camille Saint-Saens. Cu un renume internațional, Remus Azoiței și Eduard Stan formează un duet artistic care concertează de peste 15 ani și a fost aclamat pe cele mai mari scene muzicale ale lumii (Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Kennedy Center Washington DC, BOZAR Bruxelles, Konzerthaus and Philarmonie din Berlin).

Cu sala plină, publicul format din reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale belgiene, ambasadori, înalți reprezentanți din instituțiile europene și din NATO precum și numeroși pasionați de muzica clasică au ovaționat artiștii aducând totodată un omagiu Francofoniei.

Recitalul muzical închide seria manifestărilor dedicate Zilei Internaționale Francofoniei, organizate la Bruxelles în perioada martie-aprilie 2022", transmite Ambasada României în Regatul Belgiei pe Facebook. .

Sorin Cîmpeanu: Peste un milion de elevi români studiază franceza

"Pentru români, limba franceză a reprezentat timp de aproape două secole nu doar o limbă internaţională, limba diplomaţiei sau a culturii, ci o limbă de suflet, România fiind adesea descrisă ca o insulă de latinitate într-o lume slavă. Apropierea lingvistică dintre cele două limbi de origine latină joacă un rol incontestabil, iar apartenenţa României la Francofonie are rădăcini istorice care explică ataşamentul ei faţă de limba franceză.

Statutul de membru al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), dublat de vocaţia francofonă de tradiţie, a permis României consolidarea dimensiunii globale a cooperării internaţionale. România a jucat mereu un rol esenţial în cadrul Francofoniei, devenind prima ţară din regiune care a găzduit Conferinţa Ministerială a Francofoniei în anul 1998 şi Summitul Francofoniei în anul 2006. Bucureştiul este, de asemenea, primul oraş din Europa care are o Piaţă a Francofoniei inaugurată în anul 2013. România găzduieşte la Bucureşti sediul regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), precum şi sediul Directiei Regionale a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) pentru Europa Centrală şi de Est, susţinând cooperarea universitară francofonă, inclusiv prin promovarea burselor doctorale şi post-doctorale "Eugen Ionesco". În luna septembrie, Bucureştiul va fi gazda reuniunii Adunării Generale a AUF, eveniment organizat în sistem hibrid, ale cărui rezultate vor fi prezentate în cadrul Sommet-ului Francofoniei de la Djerba (Tunisia)", a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de Ziua Francofoniei. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel