Războaie interne în PSD, PNL și PDL, după 9 decembrie. Cine vor fi exclușii

antonescu-chiliman
antonescu-chiliman

Ziua de 9 decembrie nu a adus stabilitate politică în România. Dacă până în ziua alegerilor parlamentare războiul era între partide, după alegeri s-a mutat în interiorul lor. Conflictele dintre figurile politice cunoscute ale partidelor ocupă prima pagină a ziarelor. 

În PNL, scandalul dintre Crin Antonescu și aripa Orban-Tăriceanu-Chiliman este presărat cu replici tăioase, care indică o situație tensionată la nivelul partidului. Problemele vor fi soluționate săptămâna viitoare, în cadrul Delegaţiei Permanente. „Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi domnul Chiliman", a declarat Antonescu. Chiliman nu se lasă mai prejos. El spune: "în tot ce am făcut l-am vizat doar pe Crin Antonescu, nu PNL. Prin ce face şi prin declaraţiile de azi ale dânsului, practic, dânsul pune semnul egalităţii dintre dânsul şi partid, un reflex complet nedemocratic". Poziția este împărtășită și de Tăriceanu: "Pot să accept totul până la atitudinea unor colegi care mă umileşte. Acest lucru nu-l pot accepta şi de câte ori voi simţi că sunt în această postură, şi din păcate în ultima perioadă au fost câteva ocazii în care efectiv consider că am fost umilit. Atunci îmi rezerv dreptul să reacţionez".

Un alt posibil viitor exclus din PNL este Octavian Bot. El este acuzat că se află în război cu organizaţia PNL de Bihor, iar numele său a fost vehiculat spre excludere, scrie Adevărul. „Nici nu am fost întrebat, nici nu mi s-a adus la cunoştinţă, bănuiam că va exista o asemenea propunere din partea filialei Bihor", a spus Bot.

Prima exclusă din PNL a fost Adriana Săftoiu, pe 22 decembrie. Decizia vine ca urmare a poziţiilor exprimate de Adriana Săftoiu, prin care a contrazis politica oficială a partidului.

După alegeri, în PDL se plătesc polițe și se cer excluderi. Liderii se atacă între ei. Cel mai aproape de excludere este Server Voinescu, care este acuzat că ar fi susținut la alegerile parlamentare un candidat din partea PPDD. Organizaţia PDL Constanţa cere excluderea lui, iar Vasile Blaga spune că "Nu avem nevoie de un trădător în partid". În situaţia de „trădători" se află şi mai mulţi primari PDL, care în timpul campaniei electorale au susţinut candidaţi din partea USL.

În PSD, apele par mai liniștite. Singura problemă este cea a trădătorului care a negociat cu Traian Băsescu pentru funcția de premier. Atât premierul Victor Ponta cât și senatorul PSD Ilie Sârbu au dat de înțeles că trădătorul este Mircea Geoană. „Obligaţia mea ca lider e să rezolv lucruri de bucătărie internă în interior. Când a fost exclus, acest lucru s-a întâmplat pentru că nu am reuşit să găsesc soluţia normală de discuţie între noi. Nu doresc excluderi", a precizat Ponta. "Dacă vor fi argumente, dacă cei cu care domnul Geoană a discutat vor veni şi vor spune lucrul asta la CEX care urmează, chiar cu domnul Geoană de faţă, atunci lucrurile se complică", a declarat Sârbu, liderul senatorilor PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel