Raportul averilor de peste 100 de milioane de USD: Elita globală în continuă creștere. Topul țărilor cu cei mai mulți centimilionari

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Primul studiu global al celor 25.490 de centimilionari ai lumii dezvăluie detalii despre o clasă puternică și în creștere de titani tehnologici super-bogați, directori executivi multinaționali și moștenitori ale căror rânduri s-au dublat în ultimii 20 de ani, și a căror acumulare de capital a fost accelerată dramatic de efectele perturbatoare din punct de vedere economic și social ale tehnologiei și recenta pandemie de Covid.

Raportul Centi-Millionaire a fost lansat de liderul internațional de rezidență și cetățenie de către firma de consultanță în investiții Henley & Partners și conține date și perspective exclusive de la firma globală de informații despre avere New World Wealth.

Dr. Juerg Steffen, CEO al Henley & Partners, subliniază că rândurile celor cu averi de peste 100 de milioane USD reprezintă cea mai bună definiție din lumea de astăzi a ceea ce înseamnă a fi ”super-bogat”.

”Cenimilionarul este cineva atât de bogat încât nu trebuie să se gândească la cât cheltuiește. De fapt, nivelul de bogăție pe care l-au atins înseamnă că este puțin probabil să-și facă griji vreodată cu privire la bani. Nu cu mult timp în urmă, la sfârșitul anilor 1990, 30 de milioane USD era considerată averea necesară pentru a îndeplini această definiție. Cu toate acestea, prețurile activelor au crescut semnificativ de atunci, făcând 100 de milioane USD noul punct de referință”, explică  Dr. Juerg Steffen.

Unde poți găsi centimilionarii lumii? 

Locul 1: SUA găzduiesc 38% (9.730) de centimilionari la nivel mondial, în ciuda faptului că reprezintă doar 4% din populația umană totală a lumii.

Locul 2 și 3: Urmează marile piețe emergente din China și India, cu populații de 2.021 și, respectiv, 1.132 de centimilionari.

Locul 4: Regatul Unit pe locul 4, cu 968 de centimilionari.

Locul 5: Germania pe locul 5, cu 966.

Locul 6:  Elveția ocupă locul 6 pe listă, cu 808 locuitori, în ciuda dimensiunii și populației sale mici.

Japonia (765), Canada (541), Australia (463) și în cele din urmă Rusia (435) alcătuiesc restul primelor 10 țări pentru centimilionari.

Alte economii majore, cum ar fi Franța și Italia, pur și simplu ratează, cu 380 și, respectiv, 298 de centimilionari.

Cine sunt centimilionarii și cum și-au câștigat banii? 

Conform Raportului Centi-Millionaire, nu pare să existe o cale stabilită pentru a obține statutul de centimilionar; unii și-au moștenit averea, în timp ce alții și-au făcut drum până la pragul de 100 de milioane USD.

După cum subliniază Misha Glenny, jurnalist financiar, autor și colaborator la raport, fără a fi surprinzător, bărbații albi cu vârsta de peste 55 de ani din SUA și Europa reprezintă majoritatea cohortei, dar aceste date demografice se schimbă.

”Cu aproximativ 57%, creșterea centimilionariarilor din Asia va fi de două ori mai mare decât cea din Europa și SUA în următorul deceniu. Concentrați în principal în China și India, centimilionarii din aceste țări sunt pregătiți să-și eclipseze colegii europeni și americani”, subliniază Misha Glenny, jurnalist financiar, autor și colaborator la raport.

Piețe în plină expansiune pentru centimilionari

Piața cu cea mai rapidă creștere pentru centimilionari în următorul deceniu este prognozată să fie Vietnam, cu o rată de creștere uimitoare de 95% prevăzută pentru acest centru de producție asiatic în curs de dezvoltare, cu o creștere puternică așteptată în sectoarele imobiliare, tehnologie și servicii financiare.

India este următoarea în linie cu o rată de creștere anticipată de 80% a persoanelor în valoare de peste 100 de milioane USD până în 2032. Mauritius a apărut recent ca un punct fierbinte pentru migranții centimilionari, cu o creștere de 75% prevăzută pentru această africană sigură și prietenoasă cu afacerile. națiune insulară.

Alte trei țări de pe continent ajung în prima ligă a piețelor centimilionare cu cea mai rapidă creștere în următorul deceniu - Rwanda (70%), Uganda (65%) și Kenya (55%) - cu Noua Zeelandă (72%) și Australia (60%) estimează, de asemenea, să se bucure de o creștere excepțională.

Citește și:

Forbes - Criza Covid și războiul din Ucraina, o binecuvântare pentru mulți. A crescut numărul miliardarilor în ultimii doi ani. Se cer taxe extraordinare pe extra-profiturile pandemice

Pandemia de coronavirus a creat o criză globală care a pus în dificultate mulți oameni și familii în fiecare țară a lumii. Cu toate acestea, nu a fost un lucru rău pentru toată lumea, pentru mulți a fost chiar o adevărată binecuvântare, potrivit Europa Today.

Covid a făcut să crească bogăția miliardarilor, făcând-o să crească în doar doi ani mai mult decât a crescut în primii 23 de ani ai sondajelor Forbes: acum este de 13,9% din PIB-ul mondial, o pondere mai mult decât triplată de la 4,4% în 2000. În principal proprietarii marilor companii alimentare, energetice și farmaceutice au fost cei care s-au îmbogățit.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel