Trump și-a anunțat programul pentru Casa Albă: Interzicerea avortului, expulzarea imigranților și susţinerea militară condiționată a aliaţilor

Donald Trump / Foto Agerpres
Donald Trump / Foto Agerpres

Donald Trump şi-a prezentat ideile pentru un al doilea posibil mandat într-un articol consistent publicat de Time.

Fostul preşedinte american, care candidează din nou împotriva lui Joe Biden în alegerile din noiembrie, a fost intervievat în două etape distincte de către revista Time: o dată față în față și a doua oară prin telefon. În cadrul acestor interviuri s-a discutat despre planurile sale în cazul unei victorii în alegeri, inclusiv despre perspectivele sale referitoare la avorturi, subiect care a fost în centrul campaniei electorale.

Interzicerea avortului: "Nu ţine de mine să mă simt confortabil sau nu. Statele vor lua această decizie"

Magnatul a evitat să răspundă când a fost întrebat de către jurnalist dacă are de gând să exercite dreptul său de veto pentru a bloca o lege federală ce ar restrânge foarte sever dreptul la întrerupere voluntară de sarcină.

"Nu aş avea de ce să mă folosesc de veto pentru că acum totul ţine de state", a spus el, referindu-se la o decizie a Curţii supreme din 2022, care a încheiat acordarea protecției federale pentru dreptul la avort și a transferat această autoritate la nivelul statelor.

Donald Trump a mai sugerat că va permite statelor să decidă dacă doresc să pună sub acuzare femeile care recurg la avort după termenul limită stabilit. "Nu ţine de mine să mă simt confortabil sau nu. Statele vor lua această decizie", a explicat el.

Expulzarea în masă a imigranților: "Garda naţională ar trebui să fie capabilă să se ocupe de asta. Dacă nu este cazul, voi utiliza armata"

În legătură cu imigrația, un alt subiect central al alegerilor, candidatul republican a reiterat că va realiza deportări în masă.

"Garda naţională ar trebui să fie capabilă să se ocupe de asta. Dacă nu este cazul, voi utiliza armata", deci trupele federale, a afirmat Donald Trump pentru Time.

Aliații primesc susținere militară condiționată: "De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine? Nu voi mai furniza asistenţă dacă Europa nu începe să facă la fel de mult"

În ceea ce priveşte ajutorul pentru Ucraina, Donald Trump afirmă: "Nu voi mai furniza asistenţă dacă Europa nu începe să facă la fel de mult" ca SUA.

De asemenea, fostul lider consideră că dacă Coreea de Sud dorește să păstreze miile de soldați americani pe teritoriul său, atunci va fi necesar să contribuie cu o sumă mai mare: "De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine? Şi vorbim despre o ţară foarte bogată".

Imunitatea Prezidențială și grațierea celor implicați în asaltul asupra Capitoliului

"Cred că duşmanul din interior este, în numeroase cazuri, mult mai periculos pentru ţara noastră decât duşmanii externi - China, Rusia şi alţii", a afirmat Donald Trump. Fostul președinte a fost criticat de mai multe ori în presa americană și internațională pentru poziția sa în legătură cu liderii autoritari.

Totodată, el afirmă că este "absolut" pregătit să acorde grațieri tuturor celor condamnați pentru asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, într-un efort de a împiedica Congresul să confirme victoria contracandidatului său Joe Biden.

Trump nu a recunoscut victoria rivalului său democrat și consideră că dacă Curtea supremă nu îi consacră imunitatea prezidenţială, așa cum a cerut, atunci Joe Biden "va fi urmărit pentru toate infracţiunile sale", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel