Radu Tudor: Război hibrid în România lovită de coronavirus

Radu Tudor
Radu Tudor

"Un razboi hibrid periculos are loc in Romania lovita de coronavirus", apreciază Radu Tudor.

Razboiul hibrid declansat deja pe teritoriul Romaniei in paralel cu batalia asupra coronavirus vizeaza mintile slabe. Propaganda comunista din perioada Razboiului Rece este azi inlocuita de milioane de mesaje false, lansate de o armata de troli, finantata si consolidata de Rusia. Mesajele vizeaza o puternica destabilizare a sentimentelor pro-europene prin minciuni si manipulari bine ticluite, ambalate cu argumente inselatoare, imagini false si inregistrari audio create de roboti, traduse in mai multe limbi europene, scrie Radu Tudor pe siteul său, radu-tudor.ro.

"România e azi implicată în două războaie"

"Romania e azi implicata in doua razboaie: #coronavirus si #fakenews rusesc. Exista un procent bine conturat de cetateni romani ce rostogolesc pe Facebook si alte retele mesajele otravite: Rusia si China sunt bune si ajuta Italia, Europa abandoneaza Italia, Europa nu ajuta Romania, Franta primeste 300 miliarde euro si Romania doar 1 miliard si multe altele. Toate au fost dezmintite argumentat atat de Comisia Europeana cat si de statele mentionate. Insa orice dezmintire are un impact de 10 ori mai mic decat orice minciuna.

In momentul de fata, NATO este puternic implicata in operatiunile militare in sprijinul populatiilor si sistemelor medicale aliate : spitale de campanie instalate, zboruri militare pentru aducerea de teste si echipamente medicale, medici militari alaturi de medici civili, intarirea sprijinului pentru politia de frontiera, cea rutiera si de ordine publica, echipamente create de inventatorii militari si multe altele. US Army in Europe, Comandamentul armatei americane in Europa, a trimis un ajutor medical de urgenta Lombardiei, cu avioane militare", transmite Radu Tudor.

Comisia Europeană, fonduri pentru toate statele UE

"Comisia Europeana a decis: alocarea celui mai consistent ajutor financiar pe plan mondial, 37 miliarde euro pentru toate statele membre UE in lupta impotriva #coronavirus ; deschiderea unor culoare speciale in spatiul european pentru tirurile si camioanele cu alimente si medicamente ; suspendarea efectelor tratatului UE privind deficitele nationale, pentru ca tarile sa poata cheltui masiv in domeniul medical ; redirectionarea unor miliarde de euro din fondurile europene spre domeniul medical si de sanatate din tarile membre ; sprijin medical si militar intre tarile UE grav afectate de #coronavirus (Germania preia pacienti din Italia, Luxemburg la fel, milioane de masti si combinezoane furnizate intre tarile UE cu sprijinul Comisiei) si multe altele.

Cu toata realitatea descrisa mai sus, care cuprinde si multe alte masuri, un val urias de mesaje false, instigatoare si bine ambalate in sens manipulator a invadat internetul. Prin lecturi si lectii invatate, prin experienta capatata in cei 6 ani de batalie cu agresiva campanie fakenews a Rusiei, trebuie sa stim sa luptam cu ambele virusuri deodata.

Pentru ambele, antivirusul regulilor stricte, al pastrarii valorilor lumii civilizate si reperelor Romaniei democratice, libere si euroatlantice trebuie sa ne pastreze mintea limpede si inima la locul ei", a scris Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel