EXCLUSIV  Radu Cristescu (PSD), NERVOS după ce a făcut Guvernul PNL: Domnule Orban, merită?

Radu Cristescu FOTO AGERPRES
Radu Cristescu FOTO AGERPRES

Radu Cristescu (PSD) a făcut o analiză după mișcările Guvernului PNL.

”România are zile în care face doar 10.000 de teste în timp ce Slovacia a putut testa într-un weekend 2.6 milioane de persoane. Medicii spun, pe toate canalele, că nu sunt medicamente, că nu sunt paturi ATI, că nu au suficient personal în spitale, iar premierul spune flegmatic că a luat la cunoștiință.

Pe noi nu ne îngenunchează pandemia, ci indiferența și incompetența guvernului. Când cifrele au crescut alarmant, Orban a decis să închidă școlile în București și încă opt județe, iar când cifrele au crescut și mai mult a decis să închidă și parcurile pe timp de noapte. 

Deciziile guvernului PNL par scoase dintr-un film prost realizat cu actori mediocri. Această regie în care suntem obligați să jucăm este pusă la cale de liberali pentru a nu se amâna alegerile. Încearcă prin toate mijloace să dea impresia că lucrurile merg, că pandemia este ținută sub control, că nu este o mare problemă, fiind închise doar școlile și parcurile pe timp de noapte.

Educație second-hand

În timp ce Orban se mai visează 4 ani premier, copiii noștri au parte de educație second-hand. Toată Europa a intrat în carantină pentru a opri valul infectărilor, dar au lăsat școlile și business-urile deschise pentru sănătatea economiei, a elevilor și a părinților. În România s-a procedat fix invers. Guvernul a închis școlile, a omorât Horeca, dar face alegeri.

Nepăsarea liberalilor a atins deja paroxismul. Insistă pentru școală online, dar din cele 250.000 de tablete promise în martie au ajuns la elevi doar 43.455. Zeci de mii de părinți sunt blocați non-stop acasă doar pentru că guvernul Orban este optuz. Au apărut deja articole și studii de specialitate care spun că deschiderea școlilor nu reprezintă o problemă majoră în gestionarea pandemiei, dar oare cine să citească din guvernul PNL, Anisie ?

Merită, domnule Orban?

Orban și liberalii vor deconta această bătaie de joc la adresa populației la fel cum au  făcut Băsescu și PDL. Românii nu vor uita că guvernul i-a lăsat singuri în fața virusului de dragul alegerilor, iar Orban va trebui să răspundă: 

Merită să ai pe conștiință oamenii care se vor infecta în ziua votului sau în timpul campaniei electorale? Merită să închizi școlile, dar să faci alegeri? Merită să dirijezi România spre dezastru economic pentru o clipă de glorie?”, a spus Radu Cristescu (PSD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel