PSD, Ziua porților închise de Ziua Internațională a Muncii

La PSD porțile sunt închise de Ziua Muncii. În curte nu se vede nici măcar portarul. Liderii sunt în mini-vacanță. Steagul roșu al partidului nu a fost arborat, deși este unul dintre simbolurile zilei de 1 Mai.

Dacă sediul principalului partid de Stânga din sud-estul Europei este închis, te-ai fi așteptat ca activiștii acestuia să organizeze o serbare populară, cu mici și bere. Seria petrecerilor câmpenești de 1 Mai, începută în perioada interbelică, a fost reluată de PSD în 2005-2009. După ce Geoană a pierdut alegerile prezidențiale mitingurile au avut mai ales caracter politic, iar constituirea USL a pus surdină manifestațiilor considerate prea de stânga.

Unele sindicate au dat bonuri de masă sau vouchere cadou membrilor, dar nici ele nu au organizat mitinguri sau petreceri în aer liber de Ziua Muncii.

Pentru PSD, în actualul context politic, cu mișcarea #rezist în stradă, a fost probabil considerată prea riscantă o manifestare de tip 1 Mai. Majoritatea angajaților din Capitală lucrează la multinaționale.. Cei tineri sunt plecați în minivacanță, iar aducerea simpatizanților cu autocarele în Parcul Izvor, locul petrecerilor PSD, ar fi fost speculată în presa ostilă și pe rețelele de socializare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel