Provocărilor industriei IT&C din România. Conferinta la sediul CCIB

[] []

28 iun 2019 / 07:43
Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, este aşteptat, vineri, să deschidă conferinţa cu tema ''Provocări pentru industria IT&C din România'', organizată la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).


"În pofida unor predicţii care anunţă încetinirea creşterii economiei mondiale în 2019, presiunea exercitată de inovaţiile din domeniul IT&C şi de planurile asumate de marii jucători globali va determina companiile să-şi continue investiţiile şi repoziţionările organizaţionale, generând o creştere globală a industriei IT de 4-6%. Chiar dacă instabilitatea politică şi fiscală a indus un oarecare pesimism în mediul de afaceri românesc, creşterea va fi continuă şi în acest an, susţinută de exporturi. Această tendinţă se poate observa şi din previziunile diviziei de software a Deutsche Bank cu privire la sectorul IT&C din România, care anticipează o nouă dublare a contribuţiei la PIB a acestor industrii până în anul 2025, de la 6% la 12%", notează organizatorii.

Potrivit agendei dezbaterilor, printre cei invitaţi se află Gabriela Mechea, director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), şi Nicolae Oacă, consultant independent al pieţei telecom. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27