PROTEST legile Justiției. Studenții ies în stradă alături de manifestanți

Ema Apostu / 19 dec 2017 / 17:11

Alianţa Naţională a Asociaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) anunţă că se alătură protestelor în stradă.

Studenții susțin că modificările impuse în Parlament la Legile justiţiei, precum şi cele preconizate în cazul Codului Penal, respectiv Codului de procedură penală, sunt fără precedent şi "strigătoare la cer".

"Practic, prin inconştienţa şi incompetenţa de care au dat dovadă parlamentarii, România hoţilor şi nelegiuiţilor va deveni România noastră. Iar studenţii nu acceptă o astfel de Românie! În fiecare centru universitar, studenţii au fost parte a protestelor împotriva propunerilor de modificare a legilor care afectează justiţia şi vor rămâne în stradă până ce majoritatea parlamentară va renunţa! ANOSR a sesizat în multiple rânduri pericolul asupra acestor modificări şi, totodată, a avertizat că studenţii vor protesta în cazul în care acest circ nu se opreşte, alăturându-se mişcărilor de protest inclusiv din această seară", se arată într-un comunicat al ANOSR.

Aceștia mai spun că parlamentarii care au iniţiat această măsură "au depăşit orice limită a bunului simţ, trecând peste faptul că au depăşit mandatul popular", iar "votul din decembrie 2016 nu justifică maltratarea statului de drept prin aducerea la realitate a unor măsuri atât de contestate de toate vocile din sistem, atât naţional, cât şi venite din afara statului".

Ei cer renunţarea la acest demers, care vizează "schingiuirea legislaţiei penale, precum şi a legilor justiţiei, în cazul în care a mai rămas vreo fărâmă de celeritate şi demnitate, parlamentarilor care au iniţiat şi susţin acest lucru şi care, pe deasupra, pretind că ne şi reprezintă".

ANOSR anunță că vor ieși la protest încă din această seară.

[citeste si]