Proteste magistrați. Florin Iordache, reacție

Darius Muresan / 19 dec 2017 / 15:43 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat marţi că ieşirea magistraţilor în stradă nu este justificată. 

Întrebat de jurnalişti la Palatul Parlamentului dacă ieşirea magistraţilor în stradă este justificată, Iordache a răspuns: "Fără îndoială, nu". 

"Legile (legile Justiţiei - n.r.), aşa cum sunt, nu încalcă independenţa Justiţiei. Fără îndoială, nu, pentru că nu aduc atingere luptei împotriva corupţiei şi dacă ne dorim să modificăm anumite articole din legi, fie că vorbim de Coduri, fie de legi speciale, potrivit Directivei, această dezbatere are loc în Parlament. Eu vă garantez că aceste propuneri care s-au făcut (amendamentele care au stârnit nemulţumire în rândul populaţiei şi al magistraţilor - n.r.), mare parte a lor, fie vor fi modificate, fie vor fi completate, încât acea temere că îngrădim lupta împotriva corupţiei, că îngrădim activitatea unor Parchete sau că îngrădim drepturile cetăţeanului să nu mai existe", a spus Iordache, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu vor fi modificate Codurile penale peste noapte în comisie, aşa cum s-a crezut înainte de începerea dezbaterilor Directivei cu privire la prezumţia de nevinovăţie. 

"În legătură cu această Directivă, s-a crezut că venim peste noapte să modificăm Codurile penale în comisie. Am spus că vom face o dezbatere transparentă şi din mediul juridic ne vin diverse amendamente sau propuneri de completare a Directivei, fie că discutăm de asociaţii profesionale, fie că discutăm de Parchete sau de Ministerul Justiţiei. Din acest punct de vedere, o dezbatere este foarte bine venită", a menţionat el. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29