PROTEST magistrați. Tudorel Toader, prima reacție, la Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, marți, 19 decembrie, a spus că magistraţii pot protesta spontan sau organizat 'în calitate de cetăţeni'. 

'În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile şi interdicţiile şi incompatibilităţile pe care le prevedere Constituţia, pe de o parte, pe care le prevăd legile speciale, pe de altă parte.

Fiecare suntem obligaţi să respectăm obligaţiile generale şi cele speciale în funcţie de domeniul pe care îl avem. Prin urmare, în calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta, în calitate de magistraţi trebuie să respecte Legea fundamentală, legea specială', a spus Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

În acest context, amintim că sute de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, la un protest 'tăcut' faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale.

[citeste si]

Proteste ale judecătorilor şi procurorilor au avut loc şi la Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Slatina, Botoşani, Galaţi, Cluj-Napoca.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel