EXCLUSIV  Protest în Piața Victoriei și Piața Universității. Riscul pe care și-l asumă românii, an de an, și e cel puțin la fel de grav ca nevaccinarea împotriva Covid-19

protest
protest

Nu trebuie să mire pe nimeni că România stă cel mai prost la vaccinare la nivelul Uniunii Europene și că oamenii protestează acum, în București, împotriva singurei arme pe care o avem în lupta cu pandemia.

Românii nu își asigură casele, așa că nu este de mirare că nici de sănătatea lor nu le pasă. Cinci milioane și jumătate de români s-au vaccinat, în timp ce puțin peste un milion au asigurare la casă. Așa le plac multora să trăiască: își asumă riscul în fața coronavirusului, apoi se roagă de medici să-i salveze când abia mai respiră, iar când le ard casele, plâng și cer donații. De ce să fie ajutați oamenii care deși au mijloace pentru a-și proteja viața și casa, refuză să o facă?

Să facem o paralelă cu blocurile care iau foc și nu au autorizație la incendiu

Prin 2018, un incendiu izbucnea, la două mansarde de bloc din localitatea Chiajna, pe strada Toamnei. O să vă reamintesc, pe scurt, cazul. Niște oameni care au cumpărat în acele blocuri erau nemulțumiți de relația pe care o aveau cu dezvoltatorul. Plăteau factura la curent electric în mod paușal pentru că totul era o improvizație în special la sistemul de energie electrică. Erau blocuri care nu aveau autorizație pentru siguranța la incendiu. Vorbim de o chestiune la limita legii de siguranță la incendiu și asta pentru că sunt blocuri cu trei etaje plus mansardă, iar legea prevede obținerea de autorizații de acest gen abia de la etajul 4.

V-a fost milă de oamenii aceia când ați văzut că au rămas fără casă? Dar oamenii aceia au acceptat un compromis de la bun început. Nu i-a obligat nimeni să-și cumpere locuințe în Chiajna unde s-a construit haotic, ca în Popești Leordeni de exemplu. Oamenii știau că ”totul este o improvizație”, dar ce contează? Românilor le place să fie proprietari, nu le pasă că stau în niște bombe.

Gradul de asigurare, vorbim de polițele obligatorii, este foarte mic. De ce vii să te plângi că este corupție, că statul nu te ajută, dacă tu nu iți faci datoria de a plăti o sumă în caz de incendiu și alte probleme majore. De ce accepți să fii proprietarul unei bombe? De ce să îți ardă apartamentul, să nu ai asigurare, apoi să te plângi că statul este corupt și să ceri să te ajute să îți refaci casa?!

Cam așa este și cu vaccinarea

Nu vrei să te vaccinezi și îți asumi riscul în fața Covid-19? Foarte bine. E dreptul tău cum alegi să mori. Dar de ce să ocupi locul la ATI al unui bolnav de cancer?! Să nu uităm că 88% dintre pacienții cu cancer aflaţi în tratament în 2019 au murit în pandemie. Cifra a fost dată de Adela Cojan, președinte interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Suntem fruntași la mortalitate în rândul pacienţilor cu cancer din Uniunea Europeană. Oamenii nu au mai avut acces în spital pentru tatament. De ce? Pentru că anti-vacciniștii care s-au îmbolnăvit de coronavirus au ocupat spitalele. Vezi aici detalii.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel