Promovarea în Liga 1 a scos suporterii lui "U" Cluj în stradă. Unii au făcut baie în fântâna din centrul orașului, alții au afișat un banner la stadionul CFR-ului - Video

Inquam Photos / Stefan Constantin
Inquam Photos / Stefan Constantin

Suporterii Universității Cluj au făcut baie, la miezul nopții, in fântâna din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, după ce echipa a revenit în Liga 1. Unii dintre ei au mers și în cartierul Gruia, la stadionul CFR-ului, pentru a afișa un mesaj sugestiv.

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0. Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani. Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Suporterii Universității Cluj, care nu au făcut deplasarea la București, au făcut baie, la miezul nopții, in fântâna din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Unii dintre ei au mers și în cartierul Gruia, la stadionul CFR-ului, pentru a afișa un mesaj.

Video

Erik Lincar (Universitatea Cluj) - Am realizat ceva măreţ, de azi suntem în Liga I

Antrenorul echipei de de fotbal Universitatea Cluj, Erik Lincar, a declarat, duminică seara, că formaţia sa a realizat un lucru măreţ prin promovarea în Liga I, el subliniind faptul că este nevoie de investiţii până la începerea sezonului.

'Am realizat un lucru măreţ, de azi suntem în Liga I şi începem altă muncă. Perioada e scurtă, mai avem o lună şi ceva şi începe prima etapă. Trebuie să ne organizăm foarte bine, Liga I e foarte puternică. Iar Clujul cred că merită o echipă puternică şi va trebuie să facem investiţii cu siguranţă. Dar, în acelaşi timp, îmi doresc să rămână şi o mare parte din jucători', a afirmat tehnicianul la postul Digisport.

'Eu am mai avut trei şanse în cariera de antrenor să promovez, dar nu am reuşit, însă acum, a patra oară, a fost cu succes. Însă nu totul se rezumă doar la mine, băieţii au suferit mult după acuzele de blat (n.r. - de dinaintea barajului cu Dinamo) şi nu cred că ei meritau să se spună că nu îşi apără corect şansele cu Dinamo. Dar sper ca toţi acei oameni care i-au făcut blatişti pe jucători acum să îşi ceară scuze', a adăugat Lincar.

Antrenorul regretă faptul că Dinamo a retrogradat în Liga a II-a pentru prima oară în istoria sa. 'Îmi pare rău pentru Dinamo, deşi pare ciudat să o spună unul care de multe ori a jucat ca adversar pe acest stadion. Dar fotbalul aşa este, până la urmă clubul trebuie să reînvie ca Pasărea Phoenix, nu ai ce să faci. Noi ne-am urmărit interesul şi până la urmă mă bucur pentru toată lumea din Cluj. Sper să vedem un stadion plin în Liga I', a mai spus Lincar.

Citește și - Apocalipsa la Dinamo după retrogradare. Dusan Uhrin Jr: E o situaţie incredibilă / Dănciulescu: Asta e mai dureros

 Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Dusan Uhrin Jr, a declarat, duminică seara, după ce formaţia sa a retrogradat în Liga a II-a, că situaţia este una incredibilă, precizând că este foarte trist şi dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat.

'Este o situaţie incredibilă... Sunt foarte trist şi dezamăgit, am crezut că vom reuşi să trecem cu bine de acest baraj şi Dinamo va rămâne în Liga I. Cred că acum conducerea clubului trebuie să se gândească la viitorul lui Dinamo. Pentru că atunci când într-un an schimbi 55 de jucători şi 4 antrenori şi câştigi doar 5 meciuri din 30 e aproape imposibil să te gândeşti la viitor.', a spus Uhrin Jr.

'Pentru mine a fost o perioadă foarte dificilă, am încercat să fac tot ceea ce am ştiut mai bine. Îmi pare sincer rău pentru suporterii dinamovişti. Este mult prea puţin să înscrii un singur gol în această dublă manşă cu Universitatea Cluj, este imposibil. Acum sunt foarte trist şi nu pot face o analiză... sincer, acum nu ştiu ce aş fi putut schimba în aceste meciuri pentru a obţine salvarea de la retrogradare', a afirmat Uhrin Jr la postul Digisport.

'Nu sunt mândru că am retrogradat, dar nici nu regret că am venit la Dinamo. Asta pentru că mi-am dorit să ajut Dinamo. Nu ştiam cu adevărat care e situaţia aici, însă voiam să ajut, îmi pare rău că nu am reuşit. Nu vreau să vorbesc eu despre vina mea, să îi lăsăm pe alţii să comenteze aceste lucruri. Pot să spun însă că şi eu sunt vinovat. Atmosfera în vestiar este foarte neplăcută acum, toţi suntem trişti', a menţionat antrenorul.

Dusan Uhrin Jr a precizat că nu mai are contract cu clubul Dinamo şi că nimeni din conducere nu a discutat cu el despre prelungire în ultima perioadă.

'Nu ştiu care e viitorul lui Dinamo. Nu cred că aceasta este o întrebare pentru mine. Am antrenat 25 de ani şi niciodată nu am fost într-o situaţie ca aici. Eu nu mai am contract cu Dinamo. Nimeni nu a discutat cu mine despre prelungirea contractului, ce se întâmplă dacă rămânem sau nu în Liga I', a precizat tehnicianul ceh.

Ionel Dănciulescu, despre retrogradarea echipei Dinamo - Nici nu conştientizez duritatea acestei lovituri

Fostul jucător Ionel Dănciulescu s-a arătat şocat de retrogradarea echipei Dinamo Bucureşti din Liga I de fotbal, spunând la finalul partidei cu Universitatea Cluj, scor 1-1, că încă nu conştientizează duritatea acestei lovituri.

'Asta e mai dureros, că în repriza a doua Universitatea Cluj nu a fost o echipă care să facă trei pase legate şi tu nu ai reuşit să înscrii măcar un gol, şi să mai speri pe finalul de meci. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, nici nu conştientizez duritatea şi magnitudinea acestei lovituri pe care am primit-o în această seară. Probabil că am nevoie de timp să mă acomodez cu situaţia actuală a echipei', a afirmat Dănciulescu la DigiSport. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel