Procurorul din dosarul ICA, cercetat pentru interceptări ilegale

emilian eva
emilian eva

Procurorul Emilian Eva de la DNA este cercetat penal de Parchetul General pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Magistratul a trimis în judecată mai multe persoane importante, din diferite domenii, printre care și pe Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Plângerea împotriva procurorului a fost înaintată la Parchetul General de către fostul prefect al Iașiului, Dragomir Tomașeschi, care îl acuză pe magistrat că l-a interceptat abuziv timp de trei luni pe fostul subprefect al județului Iași, Cristian Angheluță.

Potrivit unui răspuns al Parchetul General, în prezent, dosarul este în faza incipientă. ”Dosarul la care faceţi referire (n.r. 130/P/2013) se află în lucru la procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind în faza actelor premergătoare”, se arată în răspunsul instituţiei la solicitarea cotidianului Adevărul.

Conform plângerii transmise Parchetului, Eva a cerut prima oară interceptarea convorbirilor pentru numărul subprefectului Angheluță pentru perioada 24.12.2010 - 12.02.2011. Autorul plângerii susține  că procurorul a susținut în fața instanței că numărul de telefon i-ar aparține lui Dragomir Tomașeschi, prefect al Iașiului în perioada 2009-20011, telefoanele lui fiind și ele ascultate la acea vreme.

Fostul prefect era anchetat de Eva pentru trafic de influență. Pe numele subprefectului nu s-a dispus începerea urmăririi penale.

”Cu rea credinţă, cunoscând faptul că respectivul număr de telefon nu era folosit de mine ci de către subalternul meu administrativ, domnul Angheluţă Cristian, procurorul Eva Emilian nu s-a conformat dispozițiilor procedurale ci a continuat să efectueze interceptarea convorbirilor purtate de acesta deşi nu avea calitate în dosar”, se arată în plângere înaintată Parchetului de Tomaşeschi, în prezent avocat în Baroul Iaşi Eva este acuzat că a încălcat dispozițiile legii privind interceptările telefonice. Mai mult, procurorul ar fi dispus interceptarea convorbirilor lui Angheluță pentru încă o lună, în perioada 14.07.2010 - 12.08.2010. Emilian Eva a instrumentat cazuri celebre. Pe lângă trimiterea în judecată a lui Dan Voiculescu, Eva se ocupa și de dosarul ”Loteria II”, în care este inculpat George Copos, înainte ca detașarea la structura centrală a DNA să-i expire. Emilian Eva nu se confruntă în premieră cu asemenea acuzații, după ce procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, Vasilii Petrula, a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la interceptări ilegale dispuse de Eva. Petrula îl acuza pe procurorul DNA că a cerut ascultarea unui număr care aparținea de fapt fiicei lui Vasilii Petrula. Plângerea a fost respinsă de Inspecția Judiciară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel