Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit, dacă respecți câteva reguli: renunță la aceste obiceiuri și fă mișcare

Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit, dacă respecți câteva reguli. Sursa - pixabay.com
Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit, dacă respecți câteva reguli. Sursa - pixabay.com

Medicii sunt convinși că procesul de îmbătrânire poate fi încetinit semnificativ dacă sunt respectate anumite reguli.

Îmbătrânirea este o etapă inevitabilă în viața fiecăruia dintre noi și, din păcate, este imposibil să înșelăm natura. Chiar dacă arăți de 40 de ani, dar ai 50, corpul tău este uzat în funcție de vârsta ta reală, nu de aspectul tău. Cu toate acestea, procesul de îmbătrânire poate fi încetinit semnificativ. 

Îmbătrânirea rapidă poate începe din cauza unei situații stresante puternice. De asemenea, îmbătrânirea bruscă poate fi declanșată de boli cronice, de genetica slabă și ereditate. De asemenea, îmbătrânirea bruscă poate fi declanșată de bolile hormonale.

Dacă vorbim despre ceea ce afectează cel mai mult îmbătrânirea, atunci trebuie să înțelegeți că rata de îmbătrânire a oricărei persoane depinde 20% de ereditate și genetică, iar restul de 80% de stilul de viață: somnul, alimentația, activitaeta fizică, obiceiurile nocive.

Medicamente naturale, pline de vitamine, care te scapă de răceli. Le poți face acasă, în zece minute

Dacă vorbim despre ceea ce accelerează mai mult îmbătrânirea, atunci acestea sunt obiceiuri proaste și un ritm de viață greșit. Fumatul, lipsa somnului, alimentația greșită, dar și situațiile stresante duc inevitabil la accelerarea procesului de îmbătrânire.

Obiceiul de a bea apă înainte de somn poate provoca umflarea țesuturilor, ceea ce duce la căderea colțurilor gurii și apariția timpurie a ridurile nasolabiale.

Trebuie să înțelegi că există două laturi ale îmbătrânirii: îmbătrânirea pe care o vedem și cea pe care nu o vedem, dar este mult mai gravă și ne pune viața în pericol. 

Dacă vorbim despre manifestarea externă a îmbătrânirii, atunci primele semne de îmbătrânire apar cel mai adesea pe piele și, în primul rând, pe față. Mai întâi îmbătrânește pielea feței, apoi pielea gâtului și a mâinilor.

Cum poți slăbi în timpul postului: reguli importante, care trebuie respectate pentru o alimentație sănătoasă

Dacă pielea corpului este, de obicei, protejată de îmbrăcăminte,  atunci pielea feței, în ciuda îngrijirii, rămâne neprotejată. De asemenea, din cauza numărului mare de mușchi faciali, pe față încep să apară primele riduri profunde.

În ceea ce privește semnele ascunse ale îmbătrânirii, trebuie să știm că și sistemul cardio-muscular îmbătrânește. De aceea, persoanele peste 50 de ani trebuie să consulte regulat un cardiolog, să-și monitorizeze tensiunea și starea vaselor de sânge.

De regulă, până la vârsta de 30 de ani, grăsimea de pe față este distribuită uniform și tenul este neted și elastic. După 30 de ani, cantitatea de grăsime de pe față scade. Trăsăturile feței își pierd rotunjimea, pielea își pierde elasticitatea și cade. Deshidratarea și sensibilitatea pielii cresc, apar ridurile, pigmentarea, iar ovalul feței se modifică. 

Cafeaua elimină calciul din organism: câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos

Ce tip de piele îmbătrânește mai repede?

Pielea uscată îmbătrânește mult mai repede decât pielea grasă. Pielea uscată începe să-și piardă, rapid, fermitatea și elasticitatea. Dacă ești fumător, procesul de îmbătrânire a pielii va fi mult mai rapid.

Cea mai periculoasă băutură pentru persoanele în vârstă este alcoolul. Alcoolul accelerează activitatea inimii și crește nevoia acesteia de oxigen. În plus, alcoolul poate provoca o criză hipertensivă gravă și un salt brusc al tensiunii.

În plus, alcoolul contribuie la dezvoltarea osteoporozei, a demenței și crește semnificativ fragilitatea oaselor.

Cum poate fi oprită îmbătrânirea?

Din păcate, îmbătrânirea nu poate fi oprită. Cu toate acestea, poate fi încetinită semnificativ. Dacă vorbim despre îmbătrânirea hormonală, atunci aceasta poate fi încetinită prin alegerea medicamentelor potrivite. 

Îmbătrânirea hormonală a pielii se observă la femei în timpul menopauzei și apare din cauza scăderii concentrației de estradiol, hormonul sexual feminin. În acest caz, trebuie să consulți un endocrinolog, care te va ajuta să alegi medicamentele potrivite.

Dacă vorbim despre îmbătrânirea legată de vârstă, atunci aceasta poate fi încetinită semnificativ printr-o alimentație adecvată și un stil de viață activ. În primul rând, încearcă să scapi de excesul de greutate. Nu slăbi prea repede, deoarece pierderea bruscă în greutate va lăsa pielea slăbită și lăsată, iar greutatea va reveni. Slăbește treptat, fără diete excesive și exerciții fizice excesive.

De asemenea, nutriționiștii recomandă să consumi cât mai multe legume, verdeață, produse lactate, semințe de dovleac, pește gras, roșii, cacao și ciocolată neagra.

Pentru a încetini îmbătrânirea, trebuie să ai un stil de viață activ și să ieși mai des la aer. Dacă sănătatea îți permite, mergi la înot, care este extrem de util pentru funcționarea sistemului muscular-scheletic și a celui cardiovascular. Dacă înotul este dificil, plimbă-te în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel