Medicamente naturale, pline de vitamine, care te scapă de răceli. Le poți face acasă, în zece minute

Medicamente naturale, pline de vitamine, care te scapă de răceli. Le poți face acasă, în zece minute. Sursa - pixabay.com
Medicamente naturale, pline de vitamine, care te scapă de răceli. Le poți face acasă, în zece minute. Sursa - pixabay.com

În timpul sezonului rece, pregătiți două medicamente naturale, pline de vitamine, care vă vor salva de răceli și viroze. 

Aceste preparate nu sunt doar utile, ci și foarte gustoase. Chiar și copiii le vor mânca cu plăcere. În același timp, nu durează mai mult de 10 minute pentru a pregăti.

Prima variantă. Ingrediente (pentru 500 ml):

miere - 200 grame,
lămâie - 150 grame,
ghimbir - 20 grame.

Prepararea 

Tăiați lămâia în bucăți și îndepărtați semințele. Puneți bucățile de lămâie în vasul blenderului cu tot cu coaja. Adăugați ghimbirul și mixați până la o consistență omogenă. Se toarnă mierea și se mixează încă 30 de secunde. Turnați amestecul finit într-un borcan curat și uscat. Borcanul se ține în frigider nu mai mult de 3 luni

Cafeaua elimină calciul din organism: câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos

Varianta 2. Ingrediente (pentru 500 ml):
lămâie - 300 grame,
miere - 250 grame,
usturoi - 100 grame,
ulei de in - 2 linguri,
turmeric - 1 linguriță.


Prepararea


Tăiați lămâile felii și îndepărtați semințele. Bucățile de lămâie se pun în vasul blenderului. Adăugați căței de usturoi curățați. Adăugați turmeric și mixați până la omogenizare. Se completează cu miere și ulei de in. Încă o dată, amestecați totul bine  și turnați amestecul finit într-un borcan curat și uscat.

Lăsați medicamentul naturla, la macerat, în frigider timp de 5 zile, apoi âl puteți consuma. Apropo, mirosul de usturoi nu se va simți, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru respirație.

 

Ceaiul de mușețel, mere și scorțișoară reduce aciditatea și arsurile la stomac. Iată cum se prepară

Multe persoane au probleme cu digestia, arsuri la stomac și balonare. Aciditatea, arsurile, senzația de balonare sunt cele mai frecvente simptome. Aceste simptome apar din mai multe motive. De exemplu felul în care mestecați alimentele în timpul meselor, dieta pe care o urmați, nivelul de stres.

Unele persoane apelează la medicamente pentru a reduce arsurile la stomac și balonările, în timp ce altele aleg remediile naturiste.

Mai jos vă oferim un remediu natural: ceai de mușețel cu mere și scorțișoară. Acest ceai poate ameliora aceste simptome destul de enervante.

Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani: reguli importante pe care trebuie să le știi

Rețineți însă că vorbim despre un remediu, care ameliorează simptomele și nu vindecă boala. Pentru asta trebuie să apelați la un medic.

Remediul pe care vi-l sugerăm constă într-un ceai preparat din mușețel și mere. Acestea sunt două ingrediente care contracarează formarea gazelor, reglează aciditatea gastrică, reduc balonarea, ameliorează simptomele ulcerului sau a digestiei proaste.

Ingredientele și prepararea ceaiului:

Prepararea acestui ceai de plante este foarte simplă. Într-o cratiță se pun două-trei plicuri de mușețel și coaja bine spălată de la două mere, eventual bio. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă un baton de scorțișoară.

Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

După zece minute, se filtrează și se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și câteva linguri de miere, apoi se amestecă bine și se adaugă pulpa de măr feliată. Acest ceai se bea de cel puțin trei ori pe zi, de preferință după mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel